Kaas proeven
Proeven met alle zintuigen Elke kaas heeft zijn eigen unieke karakter, dat bepaald wordt door zijn ingrediënten, zijn productieproces en de zorg van de kaasmeester. Om dit karakter te proeven, moeten alle zintuigen wakker zijn. Kaas proeven kan je leren. De smaakzin is een zintuig dat zich verfijnt: met een beetje geduld en oefening zal
Kaasschotel
Negen tips voor een geslaagde kaasschotel Kies vijf tot negen kazen van verschillende types: harde korst, halfharde korst, zachte kaas, zachte kaas met gewassen korst, verse kaas, schimmelkaas enz. Varieer ook het type gebruikte melk: koemelk, schapenmelk of geitenmelk! Respecteer het principe van het kaashorloge: van zeer zacht tot zeer uitgesproken Voor een optimale degustatie:
Seizoensgarnituur: Lente
Leve de lente! Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op. Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de
Seizoensgarnituur: Zomer
Leve de zomer! Wat is er leuker dan tijdens de vakantie een lokaal marktje te bezoeken om heerlijk verse groenten en fruit te kopen? Daarna is het tijd om te ontspannen met een aperitiefje, en zonder stress een eenvoudige maaltijd te bereiden om te delen met vrienden. Dit is de periode bij uitstek voor zachte
Lekkere boterham
We maken er een hele boterham van! De boterham maakt onherroepelijk deel uit van onze dagelijkse eetgewoonten. Boterhammen zijn niet alleen praktisch, maar ook heel lekker. Bovendien zijn ze niet meer weg te denken aan tafel bij de veeleisende fijnproever, bij het aperitief en zelfs op feestelijke momenten. Een boterham, dat is de terugkeer naar
Recycleer de verpakkings- doosjes van Le Rustique en Coeur de Lion!
DIY (Do It Yourself) is tegenwoordig erg trendy! Geef een tweede leven aan je doosje camembert en maak er een snoepdoos of een kunstwerkje van… Laat je fantasie de vrije loop. Hieronder wat tips hoe je te werk kan gaan. Decoratief kunstwerkje Benodigdheden: een leeg doosje camembert blauwe verf enkele vellen gekleurd papier een potlood
Kaas bij je picknick
De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring! Picknickmand: kies onbreekbare spullen! Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat
Frankrijk bij je thuis, da’s pas fijn!
Frankrijk bij je thuis, da’s pas fijn! Normaal gesproken voelen we ons thuis in Frankrijk, maar nu is Frankrijk thuis met Paturain. Het is tijd om te genieten en de Franse keuken naar Nederland te halen. Creëer de lekkerste gerechten en ervaar het ultieme Franse gevoel. Ga eropuit en picknick in het park, neem een