I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
12 recepten gevonden

Paturain Borrel

Paturain Borrel een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Een pot Paturain
  • Seizoensgroenten: wortel, pastinaak of zoete aardappelen
  • Broodstengels
  • Blini’s
  • Gerookte zalm
  • Takjes bieslook
  • Suggestie: olijven, uitjes, augurken, gedroogd fruit
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain Borrel

30 min minuten

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
  • Sjalot 1 grote
  • Knoflook 1 teentje
  • Platte peterselie 6 takjes
  • Citroen 0.5
  • Hazelnoten 2 eetlepels
  • Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
  • Droge witte wijn 20 cl
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

30 minuten

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • Zoete aardappelen 800 g
  • Prei 2
  • Eetlepels olijfolie 2
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Snijd de prei in dunne plakjes en doe ze in een pan. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappelen toe, vervolgens 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2. Laat 5 minuten rusten en voeg dan de olijfolie en de Paturain Cuisine toe. Mix langdurig tot een gladde soep (voeg een beetje warm water toe als ze te dik is naar je smaak). Bijkruiden en warm serveren, met brood.
3. Tip: aarzel niet om je soep te "pimpen" met enkele favoriete ingrediënten: een balletje Paturain Cuisine, gebakken spekjes, zaden, gehakte verse kruiden enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

30 minuten

Krokant gevulde champignon bites

Krokant gevulde champignon bites een aperitief Economisch Ingrediënten
  • kleine kastanjechampignons 175 g
  • verse bieslook 0.25 bos
  • panko 50 g
  • Leuke cocktailprikkers
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de steeltjes van de champignons. Vul de holte van iedere champignon met Paturain Cuisine. Wees niet te zuinig en smeer er nog een extra toefje bovenop.
3. Besprenkel de champignons rijkelijk met panko en bak het geheel zo’n 10 minuten in de oven totdat de panko bovenop goudbruin is.
4. Maak de krokante champignon bites af met bieslook en serveer met leuke prikkers.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Krokant gevulde champignon bites

30 minuten

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Gerookte zalm 288 g
  • Verse spinazie 400 g
  • Tagliatelle 400 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Peper
  • Zout
1. Kook de tagliatelle « al dente » in gezouten water.
2. Warm de olijfolie op in een grote pan (of wok) en voeg geleidelijk aan de spinazie toe. Warm deze op tot de spinazie zacht is. Voeg de Paturain Cuisine toe en meng op laag vuur om een romige saus te bekomen.
3. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte tagliatelle en de gerookte zalm toe. Meng goed en kruid eventueel bij. Dien warm op
4. Tip: Als u de voorkeur geeft aan een meer vloeibare saus, voegt u een enkele lepels kookwater van de pasta toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie

10 minuten

Flammkuchen met Paturain Cuisine

Flammkuchen met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Pizzadeeg bodems 4
  • Rode uien 2
  • Peterselie 4 kleine takjes
  • Spekblokjes of gerookte rauwe hamblokjes 200 g
1. Pel de rode uien, snijd ze in twee en snijd ze in zeer fijne reepjes. Was de peterselietakjes en snijd deze heel fijn.
2. Rol de pizzadeegbodems gelijkmatig uit en bedek ze telkens met 2 eetlepels Paturain Cuisine. Leg de fijngehakte uivormige reepjes erover. Verdeel de spekblokjes gelijkmatig over de uien.
3. Bak de Flammkuchen in de oven op 200 °C gedurende ongeveer 20 minuten tot hij knapperig is en bestrooi met peterselie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Flammkuchen met Paturain Cuisine

30 minuten

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • Zalmfilet zonder huid 250 g
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Knoflook 1 teentje
  • Pastinaak 1
  • Aardappelen 4 grote
  • Dille, zout, peper 2 takken
  • Olie 2 theelepels
  • Melk (3,5% vet) 1 kopje
  • Geraspte jong belegen kaas 150 g
1. Snijd de zalmfilet in 8 stukken en marineer in een kom in citroensap, zout en peper.
2. Pel en snipper de knoflook, schil de pastinaak en aardappelen en snij in dunne plakjes. Hak de dille heel fijn. Verhit in een grote braadpan wat olie en besprenkel met de gehakte knoflook.
3. Plaats de helft van de aardappelschijfjes waaiervormig in de gratineschaal en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover. Leg de gemarineerde zalmfilets erop. Plaats nu de tweede helft van de aardappelschijfjes op een waaierachtige manier op de zalmfilets en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover.
4. Meng Paturain Cuisine met melk, zout en peper en verdeel het gelijkmatig over de aardappelgratin en zalmgratin. Verdeel de kaas overheen.
5. Verwarm de aardappel- en zalmgratin in de oven op 170 ° C gedurende ongeveer 45 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is. Bestrooi de fijngehakte dille alvorens te serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

60 minuten

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Verse tortellini 500 g
  • Walnoten 90 g
  • Knoflook 1 teentje
  • Kleine rode paprika 100 g
  • Kleine gele paprika 100 g
  • Kleine groene paprika 100 g
  • Zout, peper
1.  Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking, laat ze uitlekken in een zeef en houd ze warm.
2. Hak de walnoten grof en bak ze in een pan zonder vet gedurende ongeveer 2 minuten.
3. Pel knoflook en druk door een pers. Snijd de paprika's in twee, verwijder het zaad, was en snijd in kleine blokjes.
4. Stoof de walnoten, knoflook, paprika's in een grote pan in een beetje olie. Voeg de Paturain Cuisine toe en verwarm ongeveer 3 minuten op laag vuur terwijl je roert.
5. Voeg de warme tortellini toe en roer de saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.
6. Tip: Enkele takken van rucola geven het recept een scherp nootachtige toets.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine

30 minuten

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Gedroogde eekhoorntjesbrood 100 g
  • Verse penne 500 g
  • ui 1
  • Knoflook 2 teentjes
  • Verse salieblaadjes 16
  • Spekblokjes 80 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Boter 40 g
  • Water of instant plantaardige bouillon 100 ml
  • Zout, peper
1. Week het gedroogd eekhoorntjesbrood 10 min in water.
2. Kook de penne en hak ondertussen de knoflook en uien fijn.
3. Bak de spekblokjes in olijfolie en boter, voeg vervolgens de ui, knloflook en salieblaadjes toe.
4. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en dep het droog. Voeg ze toe en laat ze 3 min. bakken.
5. Blus het geheel met het water of de bouillon en voeg Paturain Cuisine toe. Roer de penne er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
6. Tip: Versier met verse rucola. Bestrooi, naar smaak, met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

30 minuten

Groenterolletjes met Paturain Cuisine

Groenterolletjes met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Rauwe ham 2 plakje(s)
  • Rode paprika 1 stuk(s)
  • Groene paprika 1 stuk(s)
  • Komkommer 1 stuk(s)
  • Courgettes 2 stuk(s)
  • Olijfolie 1 eetl.
  • Yoghurt 3 eetl.
1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in fijne reepjes.
2. Snijd vervolgens de courgettes in repen en schil de komkommer.
3. Snijd de komkommer in de lengte door en haal de pitjes eruit. Zodra de pitjes eruit zijn, snijd de komkommer dan in kleinere reepjes (ongeveer dezelfde maat als de reepjes paprika).
4. Warm de olijfolie op in een pan en bak de groenten gedurende 4 of 5 minuten (ze moeten krokant blijven).
5. Meng ondertussen de yoghurt en de Paturain in een bakje. Snijd de plakken rauwe ham ondertussen in 4 gelijke langwerpige repen.
6. Leg 2 repen op elk bord en verdeel de reepjes groenten op de repen ham. Rol de ham om de groenten en verdeel de saus over de groenterolletjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groenterolletjes met Paturain Cuisine

30 minuten

Tournedos met Paturain Cuisine

Tournedos met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Tournedos van ongeveer 100g per stuk 4 stuk(s)
  • Kleine aardappeltjes 1 kg
  • Olijfolie 2 eetl.
  • Grof zout
1. Kook de aardappelen 12 minuten tot ze beetgaar zijn.
2. Giet de aardappelen af en verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de aardappelen gedurende 4 minuten in de pan tot ze goudbruin zijn.
3. Voeg de helft van de Paturain toe. Meng de aardappelen met de Paturain goed. Zet het vuur af.
4. Verhit 1 lepel olijfolie in een andere pan en bak de tournedos gedurende 1 tot 3 minuten aan elke kant (afhankelijk van de gewenste bakwijze) en strooi een beetje peper op elke tournedos.
5. Leg de tournedos zodra ze gebakken zijn op de borden en leg op elk stukje vlees een deel van de resterende Paturain. Leg de aardappelen rond het vlees.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tournedos met Paturain Cuisine

30 minuten

Kippapillottes met Paturain Cuisine

Kippapillottes met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Kipfilet van ongeveer 240 gr 4 stuk(s)
  • Tomaten 2 stuk(s)
  • Kleine aardappeltjes 1 kg
  • Gehakte peterselie 1 eetl.
  • Peper
1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Knip 4 stukken bakpapier van ongeveer 20 bij 30 cm.
3. Snijd elke kipfilet in 4 gelijke stukken. Plaats de kip in het midden van elk stuk bakpapier en smeer Paturain op elke filet.
4. Snijd de tomaten in schijfjes en leg ze op de kip. Sluit de pakjes bakpapier (tot papillottes) en leg ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze beetgaar. Verdeel de peterselie over de aardappelen.
6. Serveer de papillottes zodra ze uit de oven komen met de gekookte aardappelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kippapillottes met Paturain Cuisine

60 minuten