I Love Cheese NL

Laatste recept

Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien

  • 15min
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
178 recepten gevonden

Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien

Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien een ontbijt Economisch Ingrediënten
  • aardbeien 200 gr
  • pure chocolade 100 gr
  • snede bruinbrood 4
  • bakje Paturain Naturel 1
1. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd over de lengte in dikke plakken.
2. Rasp de pure chocolade met een kaasschaaf zodat er grove vlokken ontstaan.
3. Verdeel de Paturain Naturel over de boterhammen en beleg met de aardbeien.
4. Garneer de aardbeien met de chocolade vlokken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bruinbrood met Paturain Naturel en aardbeien

15 minuten

Gegrild naanbrood met Paturain Naturel en geroosterde pompoen

Gegrild naanbrood met Paturain Naturel en geroosterde pompoen een snack Economisch Ingrediënten
  • muskaat pompoenen 2
  • olijfolie 80 ml
  • naturel naanbroden 4
  • Parmezaanse kaas 40 gr
  • takjes basilicum 10
  • pijnboompitjes 10 gr
  • bakje Paturain Naturel 1
1. Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de pompoenen verwijder de zaadlijsten en snijd in halveringen van 2 cm dik.
2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier 2 el olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Plaats de pompoen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Verwarm een grillpan met 2 el olijfolie en grill het naanbrood.
4. Mix de rest van de olijfolie, Parmezaanse kaas, 8 takjes basilicum en pijnboompitjes met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de Paturain Naturel over het naanbrood en beleg met de geroosterde pompoen en pesto. Garneer het naanbrood met de rest van de basilicum.
6. Tip. Verdeel als extra crunch nog wat gehakte walnoten over het naanbrood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gegrild naanbrood met Paturain Naturel en geroosterde pompoen

20 minuten

Naanbrood met gegrilde paprika en Paturain Naturel

Naanbrood met gegrilde paprika en Paturain Naturel een snack Economisch Ingrediënten
  • rode paprika 1
  • groene paprika 1
  • gele paprika 1
  • olijfolie 2 el
  • naanbroden 4
  • takjes basilicum 3
  • bakje Paturain Naturel 1
1. Verwarm de oven voor op 180C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’ s en snijd in repen van 2 cm.
2. Verwarm een grillpan met de olijfolie en grill de paprika.
3. Bak de naanbroden af volgens de aanwijzing op de verpakking in de voorverwarmde oven. Pluk de blaadjes van de basilicum.
4. Verdeel de Paturain Naturel over de naanbroden en beleg met de gegrilde paprika. Breng op smaak met peper en garneer met de basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Naanbrood met gegrilde paprika en Paturain Naturel

20 minuten

Wit brood met Paturain Naturel en zachtgekookt ei

Wit brood met Paturain Naturel en zachtgekookt ei een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Bakje Paturain Naturel 1
  • Eieren 6
  • Plakken wit brood 4
  • Veldsla 50gr
  • Zwarte peper 1/2 tl
  • Takjes dille 3
1. Voeg de eieren toe aan een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de eieren in 3 minuten zacht en laat deze vervolgens schrikken onder koud water.
2. Verdeel de Paturain Naturel over de witte boterhammen en beleg met de veldsla.
3. Pel de eieren, halveer en leg deze op de veldsla en verdeel hier de peper over.
4. Pluk de topjes van de dille en garneer de boterhammen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Wit brood met Paturain Naturel en zachtgekookt ei

15 minuten

Vegan zalmbonbons gevuld met Paturain door bonusvegan

Vegan zalmbonbons gevuld met Paturain door bonusvegan een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Pakje plantaardige gerookte zalm 1
  • Pot Paturain 100% Vegan 1
  • Avocado 1
  • Handje rucola/veldsla mix 1
1. Bekleed een klein kommetje met huishoudfolie.
2. Leg de plakjes vegan zalm in het kommetje en laat ze over de rand hangen.
3. Vul het kommetje met een royale portie vegan Paturain.
4. Vouw de overhangende plakjes zalm dicht over de vulling.
5. Vouw het huishoudfolie er strak omheen en druk zachtjes aan zodat de bonbon steviger wordt.
6. Plaats wat rucola of veldsla op een feestelijk bordje en leg de zalmbonbon erop.
7. Snijd de avocado in dunne plakjes en leg deze bovenop de bonbon.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vegan zalmbonbons gevuld met Paturain door bonusvegan

minuten

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel Light 150g
  • Sandwichbrood 16 sneetjes (680g)
  • Veelkleurige kerstomaten 150g
  • Erwtjes 150g
  • Muntblaadjes 10 (30g)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

minuten

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 225g
  • Ui 1
  • Bussel radijsjes 2
  • Lente uitjes (of bieslook) 2
  • Citroen 1
  • Zachte boter 30g
  • Bloem 1 eetlepel
  • Melk 25cl
  • Peper uit de molen een paar keer draaien
  • Espelette peper 1 snuifje
1. Was de radijsjes samen met het loof. Leg het loof en de steeltjes van de radijsjes opzij.
2. Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
3. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
4. Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas

minuten

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas een voorgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 120g
  • Koraallinzen 200g
  • Middelgrote wortelen 4 (520g)
  • Ui 1 (80g)
  • Pompoenpitten enkele
  • Olijfolie 1 koffielepel
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Wortel- en koraallinzensoep met verse Paturain Naturel roomkaas

minuten

Citroen-braambessenijs ijslolly

Citroen-braambessenijs ijslolly een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 300g
  • Plattekaas (kwark) 100g
  • Verse braambessen 100g
  • Lemon curd (in het rek bij de jam) 30g
1. Meng de kazen en verdeel het mengsel in twee.
2. Voeg de lemon curd toe aan de ene helft en de in stukjes gesneden bramen aan de andere.
3. Giet de twee mengsels afwisselend in de ijsvormpjes.
4. Zet ze voor 2-3 uur in de diepvries, afhankelijk van de temperatuur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Citroen-braambessenijs ijslolly

minuten

Paturain Borrel

Paturain Borrel een aperitief Economisch Ingrediënten
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain Borrel

30 min minuten

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread een aperitief Economisch Ingrediënten
1. Schil de wortel en pel de ui.
2. Snijd de wortel in juliennereepjes en de ui in dunne plakjes.
3. Doe de wortel, ui, azijn en 2 el water in een steelpan.
4. Laat opwarmen. Zet het vuur uit zodra het water begint te koken en laat 20 minuten marineren in de hete azijn.
5. Giet de groenten af.
6. Verwarm de blini's in een pan met antiaanbaklaag.
7. Smeer Paturain op de blini's.
8. Verdeel de pickles over de Paturain. Werk af met tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

max 10 tot 30 min minuten

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Paturain 100 % plantaardig 60 g
  • Gemarineerde artisjokken 247 g
  • Pizzadeeg 150 g
  • Mozzarella 100 g
  • Bloem 1 handvol (15g)
  • Olijfolie 1 scheutje (15g)
  • Pijnboompitten 1 handvol (12g)
  • Rucola 1 handvol (10g)
  • Kappers met steeltje 8
  • Peper 1 draai van de molen (3g)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
3. Laat de artisjokken uitlekken.
4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
5. Bak 12 minuten in de oven.
6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza bianca met rucola en groentespread

max 10 tot 30 min minuten

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
  • Sjalot 1 grote
  • Knoflook 1 teentje
  • Platte peterselie 6 takjes
  • Citroen 0.5
  • Hazelnoten 2 eetlepels
  • Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
  • Droge witte wijn 20 cl
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

30 minuten

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • Zoete aardappelen 800 g
  • Prei 2
  • Eetlepels olijfolie 2
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

30 minuten

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 1 kuipje
  • Eieren, (M-formaat) 2
  • Suiker 80 g
  • Bloem 1 el
  • Vanille-extract 1 tl
  • Speculaas 200 g
  • Boter 50 g
  • Suiker 100 g
  • Honing 1 el
  • Slagroom 75 ml
  • Boter 80 g
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met Paturain Naturel, speculaasbodem en karameltopping

30 minuten

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes een picknick Economisch Ingrediënten
  • kleine aubergines 4
  • knoflook (fijngehakt) 1 teentje
  • biologische limoen 1
  • sesamolie 5 cl
  • sojasaus 1 eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • verse koriander 1 bosje
  • heel toastbrood 1
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met Paturain Naturel en sesamzaadjes

30 minuten