I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
6 recepten gevonden

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Jonge spinazie 600 g
  • Kabeljauwmoten 4 (180 g)
  • Hazelnoten 50 g
  • Melk 50 ml (50 g)
  • Olijfolie 1 flinke scheut (15 g)
  • Knoflook 1 teentje (7 g)
  • Bieslook 1 snuifje (5 g)
  • Peper 1 draai aan de molen (3 g)
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verbrijzel de hazelnoten.
3. Leg de vismoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Besprenkel ze met olijfolie en verdeel er de hazelnoten over.
5. Zet 8 minuten in de oven.
6. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie en knoflook 5 minuten.
8. Verwarm de melk en giet over de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden. Roer tot een glad mengsel.
9. Serveer de vis met de gebakken spinazie.
10. Besprenkel met het mengsel van melk en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Groene asperges 1 bosje (500 g)
  • Bladerdeeg 200 g
  • Olijfolie 1 straaltje (15 g)
  • Citroentijm 1 snuifje (3 g)
  • Peper 1 draai aan de molen (3 g)
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Rol het deeg uit met een deegroller en wat bloem.
3. Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg er het deeg op en schuif voor 25 minuten in de oven.
4. Schil de asperges en kook ze 6 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af.
5. Verdeel 2/3 van de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden over de taartbodem.
6. Leg er de asperges op.
7. Besprenkel met een straaltje olijfolie en zet nog eens 10 minuten in de oven.
8. Bestrijk de taart met de rest van de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden.
9. Kruid met peper en bestrooi met citroentijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

60 minuten

Paturain wraps met nootjes

Paturain wraps met nootjes een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • zachte boter 50 g
  • hazelnoten 50 g (1 handvol)
  • grote wraps 4
1. Hak de hazelnoten fijn met een mes (gebruik geen elektrische keukenmachine want dan krijg je poeder).
2. Meng de boter en de Paturain Knoflook met Fijne Kruiden met een vork tot een mooi gebonden bereiding. Smeer dit mengsel op de wrap tot aan de rand. Strooi er de stukjes hazelnoot overheen en rol ze strak op. Verpak deze rolletjes apart in vershoudfolie en laat ze gedurende 30 minuten stevig worden in de koelkast.
3. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Snijd de wraps in 6 dikke plakjes. Leg ze op een ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Dien ze warm op bij de borrel, of laat afkoelen voor een originele lunchbox! Je zal zeker goede punten scoren!
4. Tips 1: Als je weinig tijd hebt kan je de rolletjes onmiddellijk in plakjes snijden en in de oven plaatsen, maar het resultaat zal wat minder mooi zijn dan wanneer je ze laat stevig worden in de koelkast.
5. Tips 2: Je kan de hazelnoten vervangen door amandelen, walnoten, Cajou-noten, enz…
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain wraps met nootjes

30 minuten

Zalmtartaar met Paturain en groene appel

Zalmtartaar met Paturain en groene appel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Zalmfilet zonder vel en zonder graten 800 g
  • Bieslook 1 bosje
  • Sjalotten 4
  • Limoenen 4
  • Olijfolie 10 cl
  • Groene appel 2
1. Meng het limoensap met zout, peper en de olijfolie.
2. Voeg deze bereiding toe aan de in blokjes gesneden zalm, de fijngehakte bieslook en de versnipperde sjalot.
3. Snij de appel in reepjes.
4. Schik de zalm over de borden, voeg de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden toe in het midden en werk af met de appelreepjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar met Paturain en groene appel

30 minuten

Gerookte Forelrolletjes met Paturain

Gerookte Forelrolletjes met Paturain een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Gerookte forel 4 sneetjes
  • Forel- of zalmeitjes 25 g
1. Leg de sneetjes gerookte forel op huishoudfolie, elkaar lichtjes overlappend.
2. Spreid de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden erover uit, en maak vervolgens met behulp van de folie een stevig aangedrukte rol.
3. Verwijder de huishoudfolie en snij de rol in schijven.
4. Leg een aantal foreleitjes op elk schijfje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gerookte Forelrolletjes met Paturain

30 minuten

Zalmrolletjes met Paturain

Zalmrolletjes met Paturain een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Fijne gerookte zalm 6 plakje(s)
  • Wortels 450 g
  • Pijnboompitjes 1 eetl.
  • Sinaasappelsap 3 eetl.
  • Balsamico azijn 1 Dessertlepel(s)
  • Olijfolie 2 eetl.
  • Peper
1. Smeer een laagje Paturain op de plakjes gerookte zalm en maak er rolletjes van. Leg ze in de ijskast.
2. Schil de wortels, rasp ze en doe ze in een saladekom.
3. Meng in een kommetje het sinaasappelsap, de olijfolie, de balsamico azijn en een eetlepel warm water. Verdeel de dressing over de wortels.
4. Doe de pijnboompitjes in een pan zonder boter en gril ze lichtjes.
5. Neem de zalmrolletjes uit de ijskast en snijd ze in 2. Verdeel de wortelsalade over de 4 borden en verdeel de pitjes over de zalmrolletjes. 
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmrolletjes met Paturain

30 minuten