I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
7 recepten gevonden

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Eieren 8
  • Bosje radijzen 1
  • Verse kruiden 1 boeketje
  • Boter 15 g
  • Room 1 eetlepel
  • Peper 1 draai aan de molen
  • Scheuten en eetbare bloemen (madeliefjes, komkommerbloem, ...) 1 handvol
1. Maak de radijzen schoon en snij ze in dunne plakjes.
2. Vermeng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden in een kommetje met de room. Voeg dan de fijngehakte kruiden, de radijzen en wat loof toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Klop de eieren los met wat peper. Laat de boter smelten in een koekenpan, giet er de eieren in en bak 4 minuten op matig vuur.
4. Schep de omelet op een bord en laat afkoelen. Strijk het roommengsel uit over de helft van de omelet en sluit met de andere kant.
5. Dien op met een salade van scheuten en bloemen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • tonijn (naturel of met olijfolie) 200 g (netto uitlekgewicht)
  • kerstomaatjes 250 g
  • lente ui 4 tot 6
  • zwarte en/of groene olijven 60 g
  • basilicum 1 pakje
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden 100 g
  • yoghurt 125 g
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • Peper en zout
1. Laat de linzen uitlekken en was ze zorgvuldig met koud water. Doe ze in een kom (of een lunchbox) en doe daarin: de in gesneden kerstomaatjes, versnipperde lente ui, de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de olijven en enkele blaadjes basilicum.
2. Meng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden met de yoghurt en de mosterd tot je een vloeibare saus hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
3. Serveer de salade en de saus apart ; samen met een stukje krokant stokbrood.
4. Tips 1: Je kan ook nog enkele ansjovissen of gekookte boontjes toevoegen aan je salade.
5. Tips 2: Als je wil dat de saus meer lopend is, kan je er 2 eetlepels water aan toevoegen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

30 minuten

Quiche met doperwten en Paturain

Quiche met doperwten en Paturain een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • doperwten (vers of diepvries) 300 g
  • kant en klaar taartbodem 1 pak
  • eieren 4
  • lichte room 100 ml
  • peterselie 0.5 pakje
  • Peper en zout
1. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Leg de kruimeldeeg in een taartvorm en doe er de (ontdooide) doperwten in.
2. Meng de eieren met de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, de room en de peterselie in een mixer; voeg peper en zout toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 min in de oven.
3. Dien de quiche warm op met een salade. Je kan de quiche ook decoreren met rauwe doperwtjes en versnipperde peterselie.
4. Tips 1: Om ervoor te zorgen dat het deeg lekker krokant is, haal je de quiche na 20 minuten uit de taartvorm. Laat hem verder bakken op het bakpapier gedurende 10 minuten op een grillplaat in de oven. 
5. Tips 2: Als je het lekker vindt kan je de doperwten ook vervangen door gekookte groene asperges tijdens het seizoen. Je kan de quiche ook decoreren met stukjes gerookte zalm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met doperwten en Paturain

30 minuten

Zalmglaasje met brioche en Paturain

Zalmglaasje met brioche en Paturain een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Brioche 2 sneetjes
  • Gerookte zalm 2 sneetjes
  • Tomatencoulis 20 cl
  • Olijfolie 4 cl
  • Fijngehakte bieslook
1. Snij de brioche en de zalm in blokjes.
2. Verdeel in opeenvolgende lagen in de glaasjes : de briocheblokjes, de met de olijfolie gemengde tomatencoulis en de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden.
3. Leg de zalmblokjes erbovenop en bestrooi met de bieslook.
4. Zet koel gedurende 2 uur alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmglaasje met brioche en Paturain

30 minuten

Rundsburger met Paturain

Rundsburger met Paturain een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Burgerbroodjes 8
  • Sneetjes spek 16
  • Sla 100 g
  • Tomaten 2
  • Gehakt rundsvlees 800 g
1. Snij de burgerbroodjes in twee en toast de beide delen.
2. Maak 4 burgers van het gehakt en bak ze naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
3. Bak het spek kort in de pan.
4. Besmeer de broodjes met 2/3 van de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden.
5. Beleg de broodjes met de burgers, het spek, de rest van de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden, tomatenschijfjes, sla en sluit ze.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Rundsburger met Paturain

30 minuten

Rolletjes van parmaham en Paturain, met korstje van pijnboompitten

Rolletjes van parmaham en Paturain, met korstje van pijnboompitten een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Parmaham 8 sneetjes
  • Pijnboompitten 80 g
1. Schik de sneetjes parmaham zodat ze elkaar lichtjes overlappen.
2. Spreid 400g Paturain Knoflook en Fijne Kruiden erover uit, en maak vervolgens stevig aangedrukte rollen.
3. Rooster de pijnboompitten gedurende 3 minuten in een pan.
4. Laat ze afkoelen en mix ze.
5. Smeer de rest van de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden over de rol, rol deze door het pijnboompitpoeder en snij de rol in schijfjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Rolletjes van parmaham en Paturain, met korstje van pijnboompitten

30 minuten

Tomaat-komkommersalade met Paturain

Tomaat-komkommersalade met Paturain een aperitief Economisch Ingrediënten
  • tomaten 500 gr
  • kleine komkommers 2 st.
  • yoghurt 125 gr
  • citroensap 2 eetl.
  • Peper
1. Snijd de tomaten en de komkommers in blokjes.
2. Strooi een beetje peper en citroensap op de tomaten en doe vervolgens hetzelfde met de blokjes komkommers.
3. Doe de Paturain in een bakje en meng met de yoghurt.
4. Neem 4 grote glazen, maak een laagje komkommerblokjes, dan een laagje tomaatblokjes en tenslotte een laagje crème de Paturain.
5. Herhaal de drie lagen en zet de glazen een tijdje in de koelkast tot opdienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tomaat-komkommersalade met Paturain

30 minuten