I Love Cheese NL

Boekweitkoek met RichesMonts-raclettekaas, prei en Morteau-worst

Boekweitkoek met RichesMonts-raclettekaas, prei en Morteau-worst

Boekweitkoek met RichesMonts-raclettekaas, prei en Morteau-worst een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • boekweitmeel 200 g
  • Morteau-worstjes 2
  • stukken preiwit 4
  • boter 20 g
  • vloeibare volle room 5 cl
  • fleur de sel
  • Peper uit de molen
1. Laat de worstjes 45 minuten garen in kokend water.
2. Was het wit van de prei en snijd in plakjes van 1/2 cm dik.
3. Smelt de boter in de pan, doe de prei er bij en laat 20 minuten afgedekt stoven op een laag vuur. Aan het einde van de gaartijd moet de prei lekker mals zijn. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en houd de bereiding warm.
4. Meng het boekweitmeel, het zout en 45 cl water in een kom. Klop op tot een glad deeg.
5. Verhit de rest van de olijfolie in een pannenkoekenpan. Zodra de pan goed heet is, giet je er een pollepel van het deeg in; goed verdelen over de volledige bodem van de pan en laten bakken. Zodra de randen loskomen ga je er met een spatel onder en draai je de boekweitkoek om. Leg hem vervolgens op een bord en houd hem warm. Ga zo door tot al het deeg op is.
6. Leg elk boekweitkoekje vlak voor het opdienen in een pan op een zacht vuur. Leg er twee sneetjes RichesMonts -raclettekaas op, garneer met de gesmolten prei en de in dunne plakjes gesneden Morteau-worst en serveer warm.
7. Tip – Voor een snellere bereiding vervang je de Morteau-worst, die lang moet koken, door fijne sneetjes gekookte ham.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boekweitkoek met RichesMonts-raclettekaas, prei en Morteau-worst

Voorbereiding

  1. Laat de worstjes 45 minuten garen in kokend water.
  2. Was het wit van de prei en snijd in plakjes van 1/2 cm dik.
  3. Smelt de boter in de pan, doe de prei er bij en laat 20 minuten afgedekt stoven op een laag vuur. Aan het einde van de gaartijd moet de prei lekker mals zijn. Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en houd de bereiding warm.
  4. Meng het boekweitmeel, het zout en 45 cl water in een kom. Klop op tot een glad deeg.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pannenkoekenpan. Zodra de pan goed heet is, giet je er een pollepel van het deeg in; goed verdelen over de volledige bodem van de pan en laten bakken. Zodra de randen loskomen ga je er met een spatel onder en draai je de boekweitkoek om. Leg hem vervolgens op een bord en houd hem warm. Ga zo door tot al het deeg op is.
  6. Leg elk boekweitkoekje vlak voor het opdienen in een pan op een zacht vuur. Leg er twee sneetjes RichesMonts -raclettekaas op, garneer met de gesmolten prei en de in dunne plakjes gesneden Morteau-worst en serveer warm.
  7. Tip – Voor een snellere bereiding vervang je de Morteau-worst, die lang moet koken, door fijne sneetjes gekookte ham.