Boterhammen met sardines en Bressot Smakelijk eten! Natuur
Voorbereiding
- Laat de sperziebonen 10 tot 12 minuten koken.
- Besmeer de sneden volkorenbrood intussen met Bressot. Wrijf de sardines schoon, snijd ze doormidden en verwijder de middengraat. Prak ze fijn met een vork. Pel de ui, snijd die in dunne plakjes en maak de ringen van elkaar los. Was en droog de veldsla.
- Besmeer de boterhammen met de geprakte sardines en beleg met de helft van de uiringen en de veldsla. Besprenkel elke boterham met een beetje citroensap.
- Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom en voeg de resterende uiringen en de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe. Meng de yoghurt en het resterende citroensap in een kom en kruid met peper. Overgiet de bonensalade met deze vinaigrette en meng alles voorzichtig.
- Verdeel de bonensalade over de borden en serveer met de sardineboterhammen.