Gegratineerde zalm en Bressot Kruiden
Voorbereiding
- Kook de aardappelen in water met zout.
- Bak ondertussen de plakken venkel in de boter in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
- Strooi er suiker over en laat de twee kanten elk enkele minuten karameliseren. Strooi er karwijzaad over en laat op een zacht vuur garen.
- Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.
- Smeer de bovenzijde in met een royale laag Bressot.
- Leg de zalm op een ovenvast schaaltje en plaats ongeveer 10 min. in de voorverwarmde oven. De zalm mag nog een klein beetje roze zijn van binnen.
- Giet de aardappelen af en prak ze met een vork, zodat een grove structuur ontstaat. Voeg naar smaak olijfolie toe voor een fruitig en smeuïg resultaat.
- Leg de gekarameliseerde venkel op de borden en leg er de gegratineerde zalm op. Schep er de geprakte aardappel naast.