I Love Cheese NL

Knapperige bruschetta’s met Chaumes

Knapperige bruschetta’s met Chaumes

Knapperige bruschetta’s met Chaumes een picknick Economisch Ingrediënten
  • boerenbrood 4 sneetjes
  • ontvette rauwe ham 4 sneetjes
  • peultjes 200 g
  • teentjes look 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • citroensap 1 eetlepel
  • peterselie 2 eetlepels
  • tomaten 4
  • grof zout 1 snuifje
  • kikkererwten natuur 200 g
  • peper 1 snuifje
1. Warm de oven voor op 150 °C (th. 5). Trek de draden van de verse peultjes (bij diepgevroren peultjes is dat al gebeurd).
2. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
3. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
5. Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
6. Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
7. Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige bruschetta’s met Chaumes

Voorbereiding

  1. Warm de oven voor op 150 °C (th. 5). Trek de draden van de verse peultjes (bij diepgevroren peultjes is dat al gebeurd).
  2. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
  3. Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
  4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
  5. Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
  6. Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
  7. Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.