Knapperige bruschetta’s met Chaumes
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 150 °C (th. 5). Trek de draden van de verse peultjes (bij diepgevroren peultjes is dat al gebeurd).
- Breng een kookpan met gezouten water aan de kook, doe de peultjes erin en laat ze 7 à 8 min. koken: ze moeten licht knapperig blijven.
- Laat ze uitlekken, laat ze afkoelen onder koud stromend water en doe ze in een slakom.
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de grill. Pel de teentjes knoflook en wrijf de sneetjes brood in met een van de twee.
- Snijd de tomaten in plakjes en schik ze op het geroosterd brood. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze eveneens over het brood. Leg er plakken Chaumes op. Zet 4 min. in de oven (tot de kaas net begint te smelten).
- Meng het citroensap, de olijfolie en 1 eetl. water in een kom. Breng op smaak met peper. Doe het resterende, gehakte, lookteentje en de peterselie erbij. Giet deze saus over de peultjes.
- Serveer de bruschetta’s met de peultjessalade vermengd met kikkererwten.