I Love Cheese NL

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux een voorgerecht Ingrediënten
  • gele tomaten 1 kg
  • gele paprika 0.5
  • knoflook 0.5 teentje
  • ontkorst wit brood 1 snede
  • olijfolie 5 cl
  • peper en zout
  • Slagroom met Chavroux :
  • Chavroux piramide 1
  • melk 100 g
  • verse room 100 g
1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in koud water en pel ze.
2. Schil de gele paprika.
3. Mix de tomaten met de gele paprika, de gepelde look, de olijfolie, het brood. Kruid met peper en zout.
4. Giet deze soep door een fijne zeef.
5. Verdeel de soep over 4 glazen potjes.
6. Gebruik de mixer om  de Chavroux met de melk en de room te mengen.
7. Voeg peper en zout toe en giet deze bereiding in een slagroomspuit, plaats er 1 tot 2 gaspatronen op en schud goed.
8. Spuit de slagroom op de soep.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Voorbereiding

  1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in koud water en pel ze.
  2. Schil de gele paprika.
  3. Mix de tomaten met de gele paprika, de gepelde look, de olijfolie, het brood. Kruid met peper en zout.
  4. Giet deze soep door een fijne zeef.
  5. Verdeel de soep over 4 glazen potjes.
  6. Gebruik de mixer om  de Chavroux met de melk en de room te mengen.
  7. Voeg peper en zout toe en giet deze bereiding in een slagroomspuit, plaats er 1 tot 2 gaspatronen op en schud goed.
  8. Spuit de slagroom op de soep.

Je kan er gebakken broodkorstjes bij serveren. Snij hiervoor 2 sneden wit brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie.