I Love Cheese NL

Tips and tricks

Kaas bij je picknick

Kaas bij je picknick

Kaasverhalen
Kaas bij je picknick
Schrijver:
Savencia
Savencia

De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring! 

Picknickmand: kies onbreekbare spullen! 

Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat je porselein en glas beter thuis en kies je onbreekbare materialen zoals melanine of bamboevezel. Kies liever duurzaam in plaats van wegwerp: zo geniet het milieu ook mee! 

Een koud en eenvoudig menu om de temperatuur te doen stijgen 

Kies voor het menu van je picknick eenvoudige, redelijke dingen. Warme schotels met sauzen of complexe bereidingen zijn geen goed idee. Ga voor een menu dat 100% koud is: gemakkelijk te bereiden, te vervoeren en op te eten. En natuurlijk neem je ook een koelbox mee zodat alles lekker fris blijft. 

Aperitief: kaas valt bij iedereen in de smaak 

Het is niet omdat je gaat picknicken dat je het aperitief moet overslaan! Vergeet ingewikkelde hapjes en toastjes voor je uitstap in de natuur en geef de voorkeur aan eenvoudige, lekkere, verse dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakje Apérifrais Provençal in de koelbox? Vul deze onweerstaanbare aperitiefhapjes aan met blokjes Passendale Classic.  

Een wrap met verse kaas en we zijn vertrokken

Ik besta uit vier letters. Ik word koud opgegeten en ben gemakkelijk mee te nemen. Ik ben, ik ben … een wrap! Maar hoe werk je deze pannenkoek of tortilla af? Met verse kaas van St Môret, radijsjes, een paar blaadjes rucola, tomatenstukjes en een sneetje kalkoen- of kippenfilet. Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door soja. Liever een traditioneel broodje? Vervang de wrap door volkorenbrood, de verse kaas door een sneetje Passendale bio … en klaar! 

Koude pastasalade, de koningin van je picknick 

Had je niet alle verse St Môret nodig voor je wraps? Werk er dan je koude pastasalade mee af. Lekker met gerookte zalm of gebakken champignons voor de veggies, verse basilicum, komkommer en kerstomaten. Geef toe: het water loopt je al in de mond! 

Water, ijsthee en fruitsappen  

En om je picknickmenu helemaal af te maken, tot slot nog iets over drankjes. Frisdrank is geen goed idee. Voorzie liever water, ijsthee zonder suiker of vers gemaakt fruitsap. Geniet van je picknick!