Leve de lente!
Na lange maanden van binnenzitten, haasten we ons nu naar buiten. Zodra de zon schijnt, springen we op onze fiets en zoeken we de landelijke wegen op.
Ook de natuur is wakker geworden. Het gras groeit als nooit tevoren, de weiden staan vol lekkere bloemetjes die een waar genot zijn voor de dieren die net van stal komen.
Het is dus de ideale tijd om van de geitenkazen te genieten die overigens nu hun toppunt van smaak bereiken. Geniet ook van de zachte kazen met schimmelkorst zoals camembert en brie Le Rustique en de zachte kazen met gewassen korst zoals Chaumes en Maroilles Fauquet. De ideale kaasschotel: Chavroux, Caprice des Dieux, St Môret, Passendale lightness of Chaumes.
Garnituur voor verse kazen
St Môret, Chavroux, Caprice des Anges, te combineren met nieuwe groenten zoals radijsjes, komkommer, waterkers, lente-ui, daslook, bieslook en een stevig boerenbrood.
Garnituur voor camembert
Appelen en peren, gekarameliseerde appeltjes, pruimenjam, spekbrood.
Garnituur voor geitenkaas
Mango chutney en de eerste aardbeien en frambozen (passen uitstekend bij geitenkaas).
Presentatie
Neem bij voorkeur een houten plank, versier met wat eetbare bloemetjes zoals viooltjes, verse amandelen, kerstomaatjes en waarom niet enkele takjes rozemarijn.