I Love Cheese NL

Tips and tricks

Lekkere boterham

Lekkere boterham

Boterham
Lekkere boterham
Schrijver:
Savencia
Savencia

We maken er een hele boterham van!

De boterham maakt onherroepelijk deel uit van onze dagelijkse eetgewoonten. Boterhammen zijn niet alleen praktisch, maar ook heel lekker. Bovendien zijn ze niet meer weg te denken aan tafel bij de veeleisende fijnproever, bij het aperitief en zelfs op feestelijke momenten.

image2

Een boterham, dat is de terugkeer naar simpele geneugten met kwaliteitsingrediënten en originele en smaakvolle recepten. Wie boterham zegt, zegt ook onbeperkte mogelijkheden.

image3

Vooreerst moet je kiezen welk brood je wenst en daar ontbreekt het zeker niet aan mogelijkheden: volkorenbrood, roggebrood, notenbrood, brioche, stokbrood, Zweeds knäckebröd, meergranenbrood, zuurdesembrood, brood met lijnzaad…

Vervolgens moet je kiezen welk beleg je wenst. Dat kan vrij klassiek zijn (geitenkaas/honing bijvoorbeeld) of iets exotischer (garnalen/avocado/pompelmoes). Alles is mogelijk, maar kaas blijft toch wel een vaste waarde om onze geliefde boterham te vergezellen.

image4

Jong, belegen, oud, light of gesmolten kaas: iedereen vindt wel een kaas naar zijn gading. Verse kazen passen perfect bij knapperige groenten en vallen door hun laag vetgehalte zeker in de smaak van wie op zijn lijn moet letten. Kazen met schimmelkorst hebben een zachte textuur en gaan goed samen met het krokante van noten en het zoete van rozijnen.
Boterhammen met kaas zijn ook de perfecte metgezel van salades op basis van groenten of fruit en ook met soep is het smullen geblazen!

Enkele tips voor de lekkerbek:

image5bNL
image6NL