I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
5 recepten gevonden

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop een hoofdgerecht Ingrediënten
  • handvol veldsla 4
  • studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
  • specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
  • vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
  • olijfolie 6 eetlepels
  • ciderazijn 2 eetlepels
  • ahornsiroop 2 eetlepels
  • peper & zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

30 minuten

Toastjes met Chaumes, cashewnoten en piment d’Espelette

Toastjes met Chaumes, cashewnoten en piment d’Espelette een snack Ingrediënten
  • een vierkant brood 4 grote boterhammen
  • cashewnoten 50 g
  • ei 1
  • heel fijngesnipperde ui 1 eetlepel
  • piment d’Espelette
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Rooster de boterhammen in de broodrooster. Hak de cashewnoten grof.
3. Snij de Chaumes in stukjes en doe ze in de beker van de mixer. Voeg het ei toe en mix fijn. Doe er dan de fijngesnipperde ui bij en een snuifje piment d’Espelette. Meng goed.
4. Besmeer de geroosterde boterhammen met deze bereiding en bestrooi met de cashewnoten. Snij ze dan in vier en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze 10 min in de oven.
5. Neem de toastjes uit de oven, bestrooi ze met een beetje piment d’Espelette en serveer ze warm als aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toastjes met Chaumes, cashewnoten en piment d’Espelette

10 minuten

Popcorn met Chaumes en amandelen

Popcorn met Chaumes en amandelen een aperitief Economisch Ingrediënten
  • 50 g maïs voor popcorn
  • 80 g geschaafde amandelen
  • 1 limoen
  • 1 afgestreken koffielepel chilipoeder
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel druivenpit- of arachideolie
1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2. Doe de olie en de maïs in een grote sauteuse. Leg er een deksel op en verhit op vrij hoog vuur. Schud af en toe op tot je geen korrels meer hoort poffen. Leg ze uitgespreid op de met bakpapier beklede ovenplaat en verwijder de ongepofte korrels.
3. Laat de boter in een steelpan smelten en voeg de komijn toe, de chili, zout, ½ koffielepel geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en de geschaafde amandelen. Roer 2 min op zacht vuur en giet dan op de popcorn. Meng alles zorgvuldig met je handen.
4. Zet 10 min in de oven en laat dan afkoelen.
5. Snij de blok Chaumes  in kleine blokjes en meng ze met de popcorn.
6. Dien op als aperitiefhapje in kommetjes of papieren hoorntjes
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Popcorn met Chaumes en amandelen

30 minuten

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten een voorgerecht Ingrediënten
  • uitgelekt linzen 480 g
  • appel 1
  • geroosterde hazelnoten 40 g
  • rucola g
  • sjalot 1 klein
  • graanmosterd 1 koffielepel
  • honing 1 eetlepel
  • Xeresazijn 2 eetlepels
  • olijfolie 5 eetlepels
  • peper & zout
1. Spoel de linzen zorgvuldig onder koud water en laat ze uitlekken.
2. Doe de azijn en de honing in een kom, meng met de garde, voeg dan zout toe, peper, de mosterd en de olijfolie. Klop opnieuw.
3. Snipper de sjalot heel fijn en voeg toe aan de linzen. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en snij de Chaumes® in blokjes. Meng alles met de vinaigrette.
4. Voeg de rucola toe en serveer koel met brood.
5. Heerlijk als lunch-, buffet- of picknickgerecht. In ieder geval, voeg de rucola pas op het laatste moment toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Linzensalade met Chaumes, appel, rucola en hazelnoten

30 minuten

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • kipfilets 4
  • romeinse sla 1
  • kerstomaten 300 g
  • avocado 1
  • limoenen 2
  • kruidenmix voor taco’s (in zakje) 1 eetlepel
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • olijfolie 9 eetlepels
  • pili-pili in vlokken 1 snuifje
  • peper & zout
1. Meng de kruidenmix voor taco’s met 2 eetlepels olijfolie, smeer de kipfilets in met dit mengsel en laat ze aan beide kanten op matig vuur bakken gedurende 10 minuten.
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

30 minuten