Bezig met laden
2 recepten gevonden
Groentevelouté met Père Joseph
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- prei 1
- dikke aardappel 1
- wortelen 2
- knoflook 1
- melk 25 cl
- vetarme bouillonblokjes 2
- olijfolie 2 eetlepels
- peper en zout
2. Voeg het in 4 gesneden lookteentje toe, de verkruimelde bouillonblokjes en 75 cl water. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp.
4. Neem de soep van het vuur en voeg de kaas toe. Laat 5 min rusten en voeg de melk toe. Mix tot een homogene soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm zachtjes.
5. Serveer warm met crackers.
6. Tip : Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden : pastinaak, knolselder, pompoen, courgette, enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Groentevelouté met Père Joseph
30 minutenSalade van garnalen met Père Joseph en sweet chilisaus
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- roze garnalen 150 g
- kerstomaten 250 g
- goed handvol gemengde sla naar keuze 2
- lente-uitjes bosje
- mayonaise 100 g
- sweet chilisaus (Thaise) 2 eetlepels
- vers sinaasappelsap 4 eetlepels
- peper en zout
2. Snij de kerstomaten in twee, snipper de uitjes fijn (witte + ¾ van het groene deel) en snij de kaas in blokjes.
3. Verdeel al deze ingrediënten, evenals de sla, over de borden. Dien koel op als voor- of hoofdgerecht. Serveer de saus apart.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)