I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
2 recepten gevonden

Groentevelouté met Père Joseph

Groentevelouté met Père Joseph een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • prei 1
  • dikke aardappel 1
  • wortelen 2
  • knoflook 1
  • melk 25 cl
  • vetarme bouillonblokjes 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • peper en zout
1. Snij de prei fijn, snij de wortelen in rondjes en de aardappel in kleine blokjes. Fruit ze 2 min in de olie in een kookpot op zacht vuur.
2. Voeg het in 4 gesneden lookteentje toe, de verkruimelde bouillonblokjes en 75 cl water. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp.
4. Neem de soep van het vuur en voeg de kaas toe. Laat 5 min rusten en voeg de melk toe. Mix tot een homogene soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm zachtjes.
5. Serveer warm met crackers.
6. Tip : Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden : pastinaak, knolselder, pompoen, courgette, enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groentevelouté met Père Joseph

30 minuten

Salade van garnalen met Père Joseph en sweet chilisaus

Salade van garnalen met Père Joseph en sweet chilisaus een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • roze garnalen 150 g
  • kerstomaten 250 g
  • goed handvol gemengde sla naar keuze 2
  • lente-uitjes bosje
  • mayonaise 100 g
  • sweet chilisaus (Thaise) 2 eetlepels
  • vers sinaasappelsap 4 eetlepels
  • peper en zout
1. Doe de mayonaise, de chilisaus en het sinaasappelsap in een bokaal. Sluit de bokaal en schud krachtig. Breng de saus op smaak met peper en zout
2. Snij de kerstomaten in twee, snipper de uitjes fijn (witte + ¾ van het groene deel) en snij de kaas in blokjes.
3. Verdeel al deze ingrediënten, evenals de sla, over de borden. Dien koel op als voor- of hoofdgerecht. Serveer de saus apart.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van garnalen met Père Joseph en sweet chilisaus

10 minuten