Aardappelpoffertjes met ei, gerookte zalm en Bressot Kruiden
Voorbereiding
- Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Giet de gekookte aardappelen af en laat even droogstomen. Stamp de aardappelen fijn. Dit kan met een stamper, pureeknijper of met een bolzeef. Duw in het laatste geval de aardappel met de bolle kant van een pollepel door de zeef.
- Meng het aardappelkruim nog warm met Bressot (100 gram) en 4 eieren. Roer dit goed door en meng er vervolgens de bloem door.
- Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en schep er met een eetlepel hoopjes beslag in. Bak in enkele minuten goudbruin en gaar aan twee kanten. Je kunt de poffertjes warm houden in de voorverwarmde oven.
- Voor de bereiding van de roereieren: 8 eieren in een schaal losroeren met een vork en een beetje zout en peper toevoegen.
- Smelt boter in een steelpan maar laat niet kleuren.
- Voeg het losgeslagen ei toe en gaar op een laag vuur en roer regelmatig om met een houten spatel. Het roerei moet smeuïg blijven.
- Roer er Bressot (100 gram) en bieslook door.
- Schep het roerei op de aardappelpoffertjes en werk af met de gerookte zalm en wat bieslook.