I Love Cheese NL

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • bagels met sesam 4
  • rauwe zeebaars 400 g
  • enkele gemengde slablaadjes (van verschillende kleuren)
  • kervel, bieslook mosterdzaadjes korianderzaadjes sap van ½ citroen
  • olijfolie 1 koffielepel
  • Zout & peper
1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten 20 seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater. Pel en snij ze in fijne plakken.
2. Gebruik een mandoline om de komkommer in de lengte in lange linten te snijden. Maak de slablaadjes en de verse kruiden schoon.
3. Snij de zeebaars in fijne plakjes en zet opzij.
4. Snij de bagels open en besmeer ze met de St Môret. Voeg de tomaten toe, de komkommerlinten, de slablaadjes, de verse kruiden en de plakjes zeebaars.
5. Kruid met peper en zout, met koriander- en mosterdzaadjes en bedruip met een scheutje citroensap en olijfolie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagels met St Môret en gemarineerde zeebaars

Voorbereiding

  1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten 20 seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater. Pel en snij ze in fijne plakken.
  2. Gebruik een mandoline om de komkommer in de lengte in lange linten te snijden. Maak de slablaadjes en de verse kruiden schoon.
  3. Snij de zeebaars in fijne plakjes en zet opzij.
  4. Snij de bagels open en besmeer ze met de St Môret. Voeg de tomaten toe, de komkommerlinten, de slablaadjes, de verse kruiden en de plakjes zeebaars.
  5. Kruid met peper en zout, met koriander- en mosterdzaadjes en bedruip met een scheutje citroensap en olijfolie.

Recept van de Chef-kok Cyril Haberland.