I Love Cheese NL

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • sel fin
  • vinaigre de xérès 1 cuillère(s) à soupe
  • miel 1 cuillère(s) à soupe
  • cacahuètes non-salées 60 gramme(s)
  • estragon 1 botte(s)
  • huile d'olive
  • citron(s) 0.5 stuk(s)
  • chou(x) frisé(s) 0.25 stuk(s)
  • Brie Le Rustique 100 gramme(s)
  • pâte feuilletée 1 stuk(s)
1. Maak eerst het bladerdeeggebakje: verwarm de oven voor op 200°C. Bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven tussen 2 vellen bakpapier en tussen 2 bakplaten. Laat het bladerdeeg goudgeel kleuren en haal het dan uit de oven om af te koelen.
2. Snijd voor de salade de koolbladeren in vierkantjes van 2 cm en kook die ongeveer 1 minuut in gezouten water. Snijd de Brie Le Rustique in staafjes. Meng de kool, de fijngehakte dragon, het sap en de schil van de citroen in een kom.
3. Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in rechthoeken van 4 x 8 cm. Bouw het gebakje op door telkens een laagje bladerdeeg, een laagje koolsalade en staafjes Brie de Caractère Le Rustique af te wisselen.
4. Maak tot slot de zoetzure pindasaus: mix de ongezouten pinda's, de honing, de azijn en de olijfolie tot een gladde saus. Omring het bladerdeeg met een streepje van deze saus.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeggebakje met Brie Le Rustique en groene koolsalade

Voorbereiding

  1. Maak eerst het bladerdeeggebakje: verwarm de oven voor op 200°C. Bak het bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven tussen 2 vellen bakpapier en tussen 2 bakplaten. Laat het bladerdeeg goudgeel kleuren en haal het dan uit de oven om af te koelen.
  2. Snijd voor de salade de koolbladeren in vierkantjes van 2 cm en kook die ongeveer 1 minuut in gezouten water. Snijd de Brie Le Rustique in staafjes. Meng de kool, de fijngehakte dragon, het sap en de schil van de citroen in een kom.
  3. Snijd het bladerdeeg met een scherp mes in rechthoeken van 4 x 8 cm. Bouw het gebakje op door telkens een laagje bladerdeeg, een laagje koolsalade en staafjes Brie de Caractère Le Rustique af te wisselen.
  4. Maak tot slot de zoetzure pindasaus: mix de ongezouten pinda's, de honing, de azijn en de olijfolie tot een gladde saus. Omring het bladerdeeg met een streepje van deze saus.