Bladerdeeghapjes met kip en Bressot Smakelijk eten! Natuur
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kip in dunne reepjes en kruid ze met peper en zout. Bak de kip zo'n 5 à 6 minuten in een pan met olijfolie op een hoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur uit.
- Meng de Bressot in een kom met de verse room, doe dit in de pan en meng alles goed tot de kipreepjes bedekt zijn.
- Snijd de tomaten in vier, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
- Ontrol de vellen bladerdeeg, rol ze iets meer uit en snij ze doormidden. Leg de bereiding met kip en Bressot in het midden van elk vel bladerdeeg, leg daar de tomatenblokjes op en vouw dicht tot een gebakje. Rol de randen lichtjes om en maak met een vork mooie ribbeltjes in de bladerdeeghapjes. Bestrijk de hapjes met een losgeklopt ei en zet ongeveer 18 minuten in de oven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kip in dunne reepjes en kruid ze met peper en zout. Bak de kip zo’n 5 à 6 minuten in een pan met olijfolie op een hoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur uit.
Meng de Bressot in een kom met de verse room, doe dit in de pan en meng alles goed tot de kipreepjes bedekt zijn.
Snijd de tomaten in vier, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
Ontrol de vellen bladerdeeg, rol ze iets meer uit en snij ze doormidden. Leg de bereiding met kip en Bressot in het midden van elk vel bladerdeeg, leg daar de tomatenblokjes op en vouw dicht tot een gebakje. Rol de randen lichtjes om en maak met een vork mooie ribbeltjes in de bladerdeeghapjes. Bestrijk de hapjes met een losgeklopt ei en zet ongeveer 18 minuten in de oven.