I Love Cheese NL

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Le Rustique Brie 150 gramme(s)
  • muscade râpée 1 snufje(s)
  • beurre 50 gramme(s)
  • farine 30 gramme(s)
  • lait 20 centilitre(s)
  • crème entière liquide 20 centilitre(s)
  • sel
  • poivre
1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snufje muskaatnoot.
3. Snijd de Le Rustique Brie in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Le Rustique Brie toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C. Je kunt het gerecht direct serveren.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolgratin met Le Rustique Brie

Voorbereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was die in water met azijn. Kook de roosjes 20 minuten in gezouten kokend water.
  2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snufje muskaatnoot.
  3. Snijd de Le Rustique Brie in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
  4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Le Rustique Brie toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
  5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C. Je kunt het gerecht direct serveren.