I Love Cheese NL

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • olijfolie
  • verse room 2 eetlepel(s)
  • kippenbouillon 1 stuk(s)
  • knoflook 1 stuk(s)
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • bloemkool(en) 1 stuk(s)
  • Saint Agur 125 gram
1. Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en laat 2 minuten slinken. Overgiet met 1 liter water, kruid met peper en breng aan de kook.
2. Voeg het blokje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het is opgelost. Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
3. Voeg de light room toe en mix tot een lichtgebonden roomsoep. Verdeel deze bloemkoolroomsoep over 4 diepe borden en werk af met 2 dunne plakjes Saint Agur zonder korst. Je kunt de soep meteen serveren.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en laat 2 minuten slinken. Overgiet met 1 liter water, kruid met peper en breng aan de kook.
  2. Voeg het blokje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het is opgelost. Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de light room toe en mix tot een lichtgebonden roomsoep. Verdeel deze bloemkoolroomsoep over 4 diepe borden en werk af met 2 dunne plakjes Saint Agur zonder korst. Je kunt de soep meteen serveren.