I Love Cheese NL

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit) een picknick Economisch Ingrediënten
  • aardappelen 200 gram
  • Passendale Classic 4 plak(ken)
  • droge witte wijn 2 deciliter(s)
  • gevogeltebouillon 1 blokje(s)
  • rozemarijn 1 takje(s)
  • sjalot(ten) 1 stuk(s)
  • boter 50 gram
  • Serranoham 12 fijne plak(ken)
  • Peper
  • Zout
1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn.
2. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn opgenomen hebben.
3. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale kaas.
4. Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.)
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn opgenomen hebben.
  3. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale kaas.
  4. Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.)