Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel
Tip: je hoeft de groenten niet te schillen. Borstel ze gewoon grondig onder de kraan. Varieer de groenten, afhankelijk van wat je in de winkel vindt. Denk bijvoorbeeld aan veelkleurige bieten, wortels of aardpeer.
Voorbereiding
- Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de Paturain Naturel en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast. - Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
- Pel de ui, hak fijn en vermeng met de Paturain Naturel, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
- Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
- Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Op een koude winteravond gaat er niets boven een hartige taart met seizoensgroenten en Paturain Naturel!