I Love Cheese NL

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paturain Naturel 150 g
  • Heel zachte boter 100 g
  • Bloem 250 g
  • Zout 1 flinke snuif
  • Voor de vulling
  • Paturain Naturel 100 g
  • Blauwschimmelkaas 50 g
  • Rode ui 1
  • Tijm 2 tl
  • Rauwe bieten 2 kleine
  • Zoete aardappel 1 kleine
  • Pastinaak 1
  • Eigeel 1
  • Zout en peper
1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de Paturain Naturel en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de Paturain Naturel, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taart met wintergroenten en Paturain Naturel


Tip: je hoeft de groenten niet te schillen. Borstel ze gewoon grondig onder de kraan. Varieer de groenten, afhankelijk van wat je in de winkel vindt. Denk bijvoorbeeld aan veelkleurige bieten, wortels of aardpeer.

Voorbereiding

  1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de Paturain Naturel en het zout.
    Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
  3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de Paturain Naturel, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
  4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
  5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.

Op een koude winteravond gaat er niets boven een hartige taart met seizoensgroenten en Paturain Naturel!