I Love Cheese NL

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster Einde van de maaltijd Economisch Ingrediënten
  • eau 0.5 litre(s)
  • sucre en poudre 100 gramme(s)
  • orange(s) 1 stuk(s)
  • citron(s) 1 stuk(s)
  • muscat 10 centilitre(s)
  • feuille(s) de gélatine 2.5 stuk(s)
  • Petit Munster Le Rustique 0.5 stuk(s)
  • lait 10 centilitre(s)
  • halfvolle room 30 centilitre(s)
1. Schil de sinaasappelschil met een dunschiller.
2. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
3. Breng het water en de suiker aan de kook in een pan, voeg de citrussappen en de sinaasappelschil toe en laat dit mengsel inkoken tot een siroop.
4. Schil intussen de peren. Stoof de peren 6 tot 8 minuten in de siroop tot je ze met een mes kunt doorprikken. Giet de peren af (bewaar de siroop) en laat ze afkoelen.
5. Snijd de peren in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Zet de bereiding in de koelkast.
6. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
7. Giet 40cl van de perensiroop in een pannetje, voeg de muskaatwijn toe en breng aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot die opgelost is, zet het vuur uit en giet de gelei in een diep bord. Laat de gelei afkoelen en zet hem in de koelkast om op te stijven.
8. Als de gelei stijf is, snijd hem dan in blokjes en meng die door de perenblokjes.
9. Mix je de Petit Munster Le Rustique met de melk tot je een glad en egaal beslag krijgt.
10. Klop de halfvolle room met een elektrische mixer/garde op tot een heel lichte opgeklopte room. Meng de opgeklopte room door het beslag van Petit Munster Le Rustique
11. Vul de glaasjes voor twee derde met peren in muskaatgelei en overgiet met de emulsie van Petit Munster Le Rustique
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gestoofde peren met Le Rustique petit Munster

Voorbereiding

  1. Schil de sinaasappelschil met een dunschiller.
  2. Pers de sinaasappel en de citroen uit.
  3. Breng het water en de suiker aan de kook in een pan, voeg de citrussappen en de sinaasappelschil toe en laat dit mengsel inkoken tot een siroop.
  4. Schil intussen de peren. Stoof de peren 6 tot 8 minuten in de siroop tot je ze met een mes kunt doorprikken. Giet de peren af (bewaar de siroop) en laat ze afkoelen.
  5. Snijd de peren in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Zet de bereiding in de koelkast.
  6. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water tot ze zacht worden.
  7. Giet 40cl van de perensiroop in een pannetje, voeg de muskaatwijn toe en breng aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, roer tot die opgelost is, zet het vuur uit en giet de gelei in een diep bord. Laat de gelei afkoelen en zet hem in de koelkast om op te stijven.
  8. Als de gelei stijf is, snijd hem dan in blokjes en meng die door de perenblokjes.
  9. Mix je de Petit Munster Le Rustique met de melk tot je een glad en egaal beslag krijgt.
  10. Klop de halfvolle room met een elektrische mixer/garde op tot een heel lichte opgeklopte room. Meng de opgeklopte room door het beslag van Petit Munster Le Rustique
  11. Vul de glaasjes voor twee derde met peren in muskaatgelei en overgiet met de emulsie van Petit Munster Le Rustique