Gevulde champignons met spek en Le Rustique Camembert
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steeltjes van de champignons. Schil de hoedjes voorzichtig zonder ze te beschadigen en leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar beneden.
- Pel en snipper de sjalotten, hak de champignonsteeltjes fijn. Was en droog de platte peterselie en hak die fijn.
- Snijd het gerookte spek in dunne reepjes en bak die gedurende 2 minuten op een matig vuur in een pan zonder boter/olie. Voeg de sjalotten en de champignonsteeltjes toe en laat die 5 minuten stoven. Zet het vuur uit, voeg de in blokjes gesneden Camembert Le Rustique en de platte peterselie toe. Meng, kruid met een beetje zout en peper.
- Vul de champignonhoedjes met de bereiding en zet ze 15 minuten in de oven: de champignons moeten mooi gegratineerd zijn. Dien op zodra ze uit de oven komen.