I Love Cheese NL

Hartige groentetaart met Chavroux

Hartige groentetaart met Chavroux

Hartige groentetaart met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Gehakt rundvlees 200 gram
  • Tendre Bûche Chavroux 160 gram
  • courgette(s) 2 stuk(s)
  • tomate(n) 3 stuk(s)
  • Selderij 3 stuk(s)
  • ui(en) 1 stuk(s)
  • knoflookteentje(s) 2 stuk(s)
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden 1 theelepel(s)
  • Peper
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de courgettes in blokjes (zonder die te schillen). Snij de tomaten in vier, verwijder de pitten en snij ze in blokjes. Snij ook de selderij in blokjes. Pel en hak de ui. Pel en hak de knoflookteentjes.
2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op een hoog vuur, voeg alle groenten toe en roer om. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat 2 minuten bakken, regelmatig roeren. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat 4 minuten sudderen, regelmatig roeren. Doe dit mengsel in een gratinschotel.
3. Verwijder de korst van de Chavroux en snij de kaas in kleine blokjes. Voeg deze blokjes bij de puree en meng goed met een houten lepel. Strijk deze puree met geitenkaas over de schotel.
4. Snij de resterende Chavroux in plakjes en leg die op de puree. Zet 12 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige groentetaart met Chavroux

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de courgettes in blokjes (zonder die te schillen). Snij de tomaten in vier, verwijder de pitten en snij ze in blokjes. Snij ook de selderij in blokjes. Pel en hak de ui. Pel en hak de knoflookteentjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op een hoog vuur, voeg alle groenten toe en roer om. Voeg de Provençaalse kruiden toe en laat 2 minuten bakken, regelmatig roeren. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat 4 minuten sudderen, regelmatig roeren. Doe dit mengsel in een gratinschotel.
  3. Verwijder de korst van de Chavroux en snij de kaas in kleine blokjes. Voeg deze blokjes bij de puree en meng goed met een houten lepel. Strijk deze puree met geitenkaas over de schotel.
  4. Snij de resterende Chavroux in plakjes en leg die op de puree. Zet 12 minuten in de oven.