I Love Cheese NL

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis een voorgerecht Ingrediënten
  • crème fraîche 1 cuillère(s) à soupe
  • kwark 1 cuillère(s) à soupe
  • Le Rustique petit Munster 0.25 stuk(s)
  • haddock fumé 40 gramme(s)
  • echalote(s) 150 gramme(s)
  • beurre 50 gramme(s)
  • vinaigre de xérès 1 cuillère(s) à soupe
  • sucre en poudre 1 cuillère(s) à soupe
  • sel fin
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
2. Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
3. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snufje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
4. Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
5. Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne plakjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
  2. Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
  3. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snufje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
  4. Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
  5. Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne plakjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.