Loofsoep en toast met Paturain Naturel roomkaas
Deze lekkere soep maak je van radijsloof: gooi het niet langer weg! Alles wat groen is, kan in de pan, ook al is het een beetje verlept. Zo maak je heerlijke bereidingen met loof van radijs, rapen, wortelen, waterkers, spinazie of zelfs verlepte sla! Nog een lekkere toast met PATURAIN NATUREL erbij, en smullen maar!
Voorbereiding
- Was de radijsjes samen met het loof. Leg het loof en de steeltjes van de radijsjes opzij.
- Pel en snipper de ui. Fruit hem in boter op een zacht vuurtje tot hij kleur krijgt. Bestrooi met bloem en laat al roerend enkele minuten goudbruin kleuren. Giet de melk en 20 cl water erbij. Kruid met peper en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten koken.
- Breng een grote pan water aan de kook, voeg het radijsloof toe en blancheer 2 minuten. Giet af, doe het loof weer in de pan en mix het, samen met 50 g verse roomkaas.
- Hak 3/4 van de radijsjes en de lente-uitjes grof met een mes. Meng met de resterende roomkaas, peper, Espelette-peper, citroensap en citroenschil. Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het mengsel en serveer met de warme soep en de rest van de in plakjes gesneden radijsjes.