I Love Cheese NL

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • zout 1 snufje(s)
  • olijfolie 1 theelepel
  • yoghurt 2 eetlepels
  • citroensap 2 eetlepels
  • bieslook 2 eetlepels
  • melk 10 cl
  • ham 150 gr
  • tomaten 4 stuk(s)
  • Saint Albray 120 gr
  • eieren 8 stuk(s)
1. Breek 4 eieren in een kom. Scheid de eierdooiers en de eiwitten van de andere 4 eieren. Voeg de eierdooiers bij de hele eieren en voeg de melk toe. Meng.
2. Doe de eiwitten in een andere kom. Voeg een snufje zout toe en klop ze op tot sneeuw met een elektrische klopper. Roer deze eiersneeuw voorzichtig door de andere eieren.
3. Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg die bij de omelet. Giet de eieren in een hapjesrpan of een grote pan met een antiaanbaklaag en bak ze 6 à 8 minuten op een matig vuur, liefst met de deksel erop. Controleer regelmatig dat de omelet niet aanbakt.
4. Snijd intussen de tomaten in schijfjes en doe ze in een slakom. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout. Overgiet de tomatensalade met deze vinaigrette.
5. Verwijder de korst en snijd de Saint Albray in blokjes. Als de omelet bijna klaar is, voeg dan de blokjes Saint Albray toe en bestrooi met bieslook. Laat nog enkele seconden bakken, zet het vuur uit en laat 2 minuten rusten alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

Voorbereiding

  1. Breek 4 eieren in een kom. Scheid de eierdooiers en de eiwitten van de andere 4 eieren. Voeg de eierdooiers bij de hele eieren en voeg de melk toe. Meng.
  2. Doe de eiwitten in een andere kom. Voeg een snufje zout toe en klop ze op tot sneeuw met een elektrische klopper. Roer deze eiersneeuw voorzichtig door de andere eieren.
  3. Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg die bij de omelet. Giet de eieren in een hapjesrpan of een grote pan met een antiaanbaklaag en bak ze 6 à 8 minuten op een matig vuur, liefst met de deksel erop. Controleer regelmatig dat de omelet niet aanbakt.
  4. Snijd intussen de tomaten in schijfjes en doe ze in een slakom. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout. Overgiet de tomatensalade met deze vinaigrette.
  5. Verwijder de korst en snijd de Saint Albray in blokjes. Als de omelet bijna klaar is, voeg dan de blokjes Saint Albray toe en bestrooi met bieslook. Laat nog enkele seconden bakken, zet het vuur uit en laat 2 minuten rusten alvorens op te dienen.