I Love Cheese NL

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Paturain 100 % plantaardig 60 g
  • Gemarineerde artisjokken 247 g
  • Pizzadeeg 150 g
  • Mozzarella 100 g
  • Bloem 1 handvol (15g)
  • Olijfolie 1 scheutje (15g)
  • Pijnboompitten 1 handvol (12g)
  • Rucola 1 handvol (10g)
  • Kappers met steeltje 8
  • Peper 1 draai van de molen (3g)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
3. Laat de artisjokken uitlekken.
4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
5. Bak 12 minuten in de oven.
6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza bianca met rucola en groentespread

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
  3. Laat de artisjokken uitlekken.
  4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
  5. Bak 12 minuten in de oven.
  6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
  7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.

Waarom zou je eens geen (bijna) volledig witte pizza proberen op basis van overheerlijke 100% plantaardige Paturain en mozzarella? Artisjokken en lekkere kappertjes zijn de smaakmakers in dit recept. Klinkt goed, niet?