Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux
Voorbereiding
- Zet de Piramide Chavroux naturel 1 uur in de diepvries.
- Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
- Giet een beetje olijfolie in een warme pan en stoof de sjalot hierin met een snufje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snufje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
- Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
- Snij met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
- Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met schilfers Chavroux en versier met kervelblaadjes.