I Love Cheese NL

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Kervel 2 theelepel(s)
  • Zout
  • Olijfolie
  • Vloeibare room 10 centiliter(s)
  • Kastanje(s) 100 gramme(s)
  • sjalot(en) 2 stuk(s)
  • Pompoen 900 gram
1. Zet de Piramide Chavroux naturel 1 uur in de diepvries.
2. Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
3. Giet een beetje olijfolie in een warme pan en stoof de sjalot hierin met een snufje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snufje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
4. Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
5. Snij met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
6. Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met schilfers Chavroux en versier met kervelblaadjes.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Voorbereiding

  1. Zet de Piramide Chavroux naturel 1 uur in de diepvries.
  2. Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
  3. Giet een beetje olijfolie in een warme pan en stoof de sjalot hierin met een snufje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snufje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
  4. Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
  5. Snij met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
  6. Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met schilfers Chavroux en versier met kervelblaadjes.