I Love Cheese NL

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • tonijn (naturel of met olijfolie) 200 g (netto uitlekgewicht)
  • kerstomaatjes 250 g
  • lente ui 4 tot 6
  • zwarte en/of groene olijven 60 g
  • basilicum 1 pakje
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden 100 g
  • yoghurt 125 g
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • Peper en zout
1. Laat de linzen uitlekken en was ze zorgvuldig met koud water. Doe ze in een kom (of een lunchbox) en doe daarin: de in gesneden kerstomaatjes, versnipperde lente ui, de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de olijven en enkele blaadjes basilicum.
2. Meng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden met de yoghurt en de mosterd tot je een vloeibare saus hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
3. Serveer de salade en de saus apart ; samen met een stukje krokant stokbrood.
4. Tips 1: Je kan ook nog enkele ansjovissen of gekookte boontjes toevoegen aan je salade.
5. Tips 2: Als je wil dat de saus meer lopend is, kan je er 2 eetlepels water aan toevoegen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Voorbereiding

  1. Laat de linzen uitlekken en was ze zorgvuldig met koud water. Doe ze in een kom (of een lunchbox) en doe daarin: de in gesneden kerstomaatjes, versnipperde lente ui, de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de olijven en enkele blaadjes basilicum.
  2. Meng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden met de yoghurt en de mosterd tot je een vloeibare saus hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de salade en de saus apart ; samen met een stukje krokant stokbrood.
  4. Tips 1: Je kan ook nog enkele ansjovissen of gekookte boontjes toevoegen aan je salade.
  5. Tips 2: Als je wil dat de saus meer lopend is, kan je er 2 eetlepels water aan toevoegen.