I Love Cheese NL

Quiche met doperwten en Paturain

Quiche met doperwten en Paturain

Quiche met doperwten en Paturain een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • doperwten (vers of diepvries) 300 g
  • kant en klaar taartbodem 1 pak
  • eieren 4
  • lichte room 100 ml
  • peterselie 0.5 pakje
  • Peper en zout
1. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Leg de kruimeldeeg in een taartvorm en doe er de (ontdooide) doperwten in.
2. Meng de eieren met de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, de room en de peterselie in een mixer; voeg peper en zout toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 min in de oven.
3. Dien de quiche warm op met een salade. Je kan de quiche ook decoreren met rauwe doperwtjes en versnipperde peterselie.
4. Tips 1: Om ervoor te zorgen dat het deeg lekker krokant is, haal je de quiche na 20 minuten uit de taartvorm. Laat hem verder bakken op het bakpapier gedurende 10 minuten op een grillplaat in de oven. 
5. Tips 2: Als je het lekker vindt kan je de doperwten ook vervangen door gekookte groene asperges tijdens het seizoen. Je kan de quiche ook decoreren met stukjes gerookte zalm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met doperwten en Paturain

Voorbereiding

  1. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Leg de kruimeldeeg in een taartvorm en doe er de (ontdooide) doperwten in.
  2. Meng de eieren met de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, de room en de peterselie in een mixer; voeg peper en zout toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 min in de oven.
  3. Dien de quiche warm op met een salade. Je kan de quiche ook decoreren met rauwe doperwtjes en versnipperde peterselie.
  4. Tips 1: Om ervoor te zorgen dat het deeg lekker krokant is, haal je de quiche na 20 minuten uit de taartvorm. Laat hem verder bakken op het bakpapier gedurende 10 minuten op een grillplaat in de oven. 
  5. Tips 2: Als je het lekker vindt kan je de doperwten ook vervangen door gekookte groene asperges tijdens het seizoen. Je kan de quiche ook decoreren met stukjes gerookte zalm.