I Love Cheese NL

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Romige spinaziesoep  met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • grof zout
  • boter 30 gram
  • St Môret 1 vlootje(s)
  • jonge spinazieblaadjes 600 gram
  • wasabipasta 1 mespunt
  • enkele trosjes rode bessen
  • wit toastbrood 4 sneden
  • enkele jonge spinazieblaadjes
1. Kook de eieren in gezouten kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
2. Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel de blaadjes. Gaar ze in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Giet af (bewaar het kookvocht) en mix goed. Voeg ondertussen wat kookvocht en de wasabi toe tot je een smeuïge  soep bekomt.  Verwarm en roer er de St Môret door.
3. Serveer warm of koud in diepe borden, leg een zachtgekookt ei in het midden en bestrooi met rode besjes. Rooster het brood, besmeer het met boter en snij het in repen om erbij te serveren. 
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Romige spinaziesoep met St Môret, zachtgekookt ei, rode besjes en wasabi

Voorbereiding

  1. Kook de eieren in gezouten kokend water gedurende 5 tot 6 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Verwijder de steeltjes van de spinazie en spoel de blaadjes. Gaar ze in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Giet af (bewaar het kookvocht) en mix goed. Voeg ondertussen wat kookvocht en de wasabi toe tot je een smeuïge  soep bekomt.  Verwarm en roer er de St Môret door.
  3. Serveer warm of koud in diepe borden, leg een zachtgekookt ei in het midden en bestrooi met rode besjes. Rooster het brood, besmeer het met boter en snij het in repen om erbij te serveren.