Soufflé met Le Rustique Camembert
Voorbereiding
- Beboter en bebloem 4 individuele soufflévormpjes of 4 grote vormen, zet ze in de koelkast terwijl je dit gerecht maakt.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de boter in een steelpan, strooi er de bloem over en laat het geheel zo'n 2 minuten op een zacht vuurtje bakken, voortdurend roeren. Voeg geleidelijk de koude melk toe en blijf roeren. Laat dit boter-bloemmengsel 5 minuten op een zacht vuur sudderen en roer af en toe om.
- Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten, doe de 6 eiwitten samen in een kom.
- Neem het boter-bloemmengsel van het vuur, voeg de in stukjes gesneden Camembert Le Rustique toe en meng alles goed. Voeg de eierdooiers toe en meng die er onmiddellijk onder zodat ze niet garen.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout, voeg een kwart van de eiwitten bij de vorige bereiding om die luchtiger te maken en voeg dan de rest van de eiwitten toe. Roer alles voorzichtig om.
- Vul twee derde van de soufflévormpjes met de bereiding en zet ze zo'n 10 minuten in de oven. Dien op met een groene salade met sjalotten.