I Love Cheese NL

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Verse spinazie 300 gr.
  • Rode ui(en) 1 st.
  • Zout 1 theel.
  • Suiker 1 theel.
  • Witte wijn azijn 2 eetl.
  • Groene appel 1 st.
  • Pijnboompitten 2 eetl.
  • Gerookte spekreepjes 125 gr.
  • Water 1 dl.
  • Olijfolie 2 eetl.
  • Zout
1. Vul een grote bak of kom met koud water en fris hier de spinazie in op. Laat enkele minuten in het water liggen en draai vervolgens droog in een slacentrifuge.
2. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Duw de ringen uit elkaar en leg in een kom.
3. Strooi het zout en de suiker erover en laat 15 minuten staan. Dit breekt de structuur van de ui af en vermindert de scherpte. Giet het eventuele vrijgekomen vocht eraf en voeg de azijn toe. Laat nog enkele minuten staan.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Bestrooi met zout.
5. Bak de spekjes uit in dezelfde pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6. Snijd de groene appel in dunne reepjes.
7. Maak een romige paprika & peper dressing door de Bressot te verdunnen met water en olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met een staafmixer of met een blender. Breng op smaak met een beetje zout.
8. Meng de spinazie met de pijnboompitten, ingelegde rode uien, spekjes en appel en serveer in een mooie kom.
9. Giet er aan tafel de dressing over.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden

Voorbereiding

  1. Vul een grote bak of kom met koud water en fris hier de spinazie in op. Laat enkele minuten in het water liggen en draai vervolgens droog in een slacentrifuge.
  2. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Duw de ringen uit elkaar en leg in een kom.
  3. Strooi het zout en de suiker erover en laat 15 minuten staan. Dit breekt de structuur van de ui af en vermindert de scherpte. Giet het eventuele vrijgekomen vocht eraf en voeg de azijn toe. Laat nog enkele minuten staan.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Bestrooi met zout.
  5. Bak de spekjes uit in dezelfde pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijd de groene appel in dunne reepjes.
  7. Maak een romige paprika & peper dressing door de Bressot te verdunnen met water en olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met een staafmixer of met een blender. Breng op smaak met een beetje zout.
  8. Meng de spinazie met de pijnboompitten, ingelegde rode uien, spekjes en appel en serveer in een mooie kom.
  9. Giet er aan tafel de dressing over.