I Love Cheese NL

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • kipfilets 4
  • romeinse sla 1
  • kerstomaten 300 g
  • avocado 1
  • limoenen 2
  • kruidenmix voor taco’s (in zakje) 1 eetlepel
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • olijfolie 9 eetlepels
  • pili-pili in vlokken 1 snuifje
  • peper & zout
1. Meng de kruidenmix voor taco’s met 2 eetlepels olijfolie, smeer de kipfilets in met dit mengsel en laat ze aan beide kanten op matig vuur bakken gedurende 10 minuten.
2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Voorbereiding

  1. Meng de kruidenmix voor taco’s met 2 eetlepels olijfolie, smeer de kipfilets in met dit mengsel en laat ze aan beide kanten op matig vuur bakken gedurende 10 minuten.
  2. Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
  3. Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
  4. Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.