I Love Cheese NL

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Saint Albray 120 gram
  • gemengde sla 200 gram
  • kerstomaten 150 gram
  • citroenen 2 stuk(s)
  • gehakte peterselie 1 eetlepel(s)
  • gehakte bieslook 1 eetlepel(s)
  • mosterd 1 eetlepel(s)
  • rode wijnazijn 1 eetlepel(s)
  • olijfolie 1 eetlepel(s)
  • Zout
  • Peper
1. Stoom de zalmmoten ongeveer 8 minuten of bak ze in een pan met een antiaanbaklaag zonder boter/olie, 3 à 4 minuten aan elke kant.
2. Doe intussen de gemengde salade in een slakom. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg die toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg die ook toe. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakjes. Voeg ook die toe aan de salade.
3. Meng in een kom de mosterd, de rode wijnazijn, de olijfolie en 1 eetlepel lauw water en kruid met peper en zout. Overgiet de salade met deze vinaigrette en meng voorzichtig.
4. Dien de zalmmoten op met een halve citroen en de gemengde salade met Saint Albray.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Voorbereiding

  1. Stoom de zalmmoten ongeveer 8 minuten of bak ze in een pan met een antiaanbaklaag zonder boter/olie, 3 à 4 minuten aan elke kant.
  2. Doe intussen de gemengde salade in een slakom. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg die toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg die ook toe. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakjes. Voeg ook die toe aan de salade.
  3. Meng in een kom de mosterd, de rode wijnazijn, de olijfolie en 1 eetlepel lauw water en kruid met peper en zout. Overgiet de salade met deze vinaigrette en meng voorzichtig.
  4. Dien de zalmmoten op met een halve citroen en de gemengde salade met Saint Albray.