I Love Cheese NL

Groentevelouté met Père Joseph

Groentevelouté met Père Joseph

Groentevelouté met Père Joseph een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • prei 1
  • dikke aardappel 1
  • wortelen 2
  • knoflook 1
  • melk 25 cl
  • vetarme bouillonblokjes 2
  • olijfolie 2 eetlepels
  • peper en zout
1. Snij de prei fijn, snij de wortelen in rondjes en de aardappel in kleine blokjes. Fruit ze 2 min in de olie in een kookpot op zacht vuur.
2. Voeg het in 4 gesneden lookteentje toe, de verkruimelde bouillonblokjes en 75 cl water. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
3. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp.
4. Neem de soep van het vuur en voeg de kaas toe. Laat 5 min rusten en voeg de melk toe. Mix tot een homogene soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm zachtjes.
5. Serveer warm met crackers.
6. Tip : Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden : pastinaak, knolselder, pompoen, courgette, enz.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Groentevelouté met Père Joseph

Voorbereiding

  1. Snij de prei fijn, snij de wortelen in rondjes en de aardappel in kleine blokjes. Fruit ze 2 min in de olie in een kookpot op zacht vuur.
  2. Voeg het in 4 gesneden lookteentje toe, de verkruimelde bouillonblokjes en 75 cl water. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen op zacht vuur.
  3. Rasp de kaas met de grove kant van de rasp.
  4. Neem de soep van het vuur en voeg de kaas toe. Laat 5 min rusten en voeg de melk toe. Mix tot een homogene soep. Breng op smaak met peper en zout en verwarm zachtjes.
  5. Serveer warm met crackers.
  6. Tip : Volgens het seizoenaanbod kan je deze soep ook met andere groenten bereiden : pastinaak, knolselder, pompoen, courgette, enz.