I Love Cheese NL

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Knapperige filet mignon met Saint Agur een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • filet mignon 500 gr
  • bladerdeeg 250 gr
  • rauwe ham 4 sneetjes
  • olijfolie
  • Ei(eren) 1 stuk(s)
  • Een beetje bloem
  • Zout
  • peper
1. Snijd de filet mignon in twee en snij dan elk stuk in de lengte doormidden. Zo krijg je vier "steaks" van ongeveer 10 cm lang. Kruid ze met peper en zout, bak ze in olijfolie op een matig vuur, zo'n 4 minuten aan elke kant, leg ze dan op een bord om af te koelen.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak, snijd er 4 vierkanten van elk ongeveer 14 cm uit.
3. Bestrijk de filet mignon rijkelijk met Saint Agur  en rol er dan de sneetjes rauwe ham rond. Leg het vlees op het bladerdeeg en rol dit op. Druk de randen goed aan. Leg de deegpakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, maak er mooie inkepingen in met een vork en bestrijk met een losgeklopt ei.
4. Zet zo'n 15 minuten in de oven: het bladerdeeg moet goudgeel zijn. Laat lichtjes afkoelen alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Voorbereiding

  1. Snijd de filet mignon in twee en snij dan elk stuk in de lengte doormidden. Zo krijg je vier "steaks" van ongeveer 10 cm lang. Kruid ze met peper en zout, bak ze in olijfolie op een matig vuur, zo'n 4 minuten aan elke kant, leg ze dan op een bord om af te koelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak, snijd er 4 vierkanten van elk ongeveer 14 cm uit.
  3. Bestrijk de filet mignon rijkelijk met Saint Agur  en rol er dan de sneetjes rauwe ham rond. Leg het vlees op het bladerdeeg en rol dit op. Druk de randen goed aan. Leg de deegpakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, maak er mooie inkepingen in met een vork en bestrijk met een losgeklopt ei.
  4. Zet zo'n 15 minuten in de oven: het bladerdeeg moet goudgeel zijn. Laat lichtjes afkoelen alvorens op te dienen.