I Love Cheese NL

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • handvol veldsla 4
  • studentenhaver met rozijnen 8 eetlepels
  • specerijenmix voor speculaas of vierkruidenpoeder 0.5 koffielepel
  • vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild) 400 g
  • olijfolie 6 eetlepels
  • ciderazijn 2 eetlepels
  • ahornsiroop 2 eetlepels
  • peper & zout
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade met geroosterde pompoen, studentenhaver en Chaumes, vinaigrette met ahornsiroop

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de pompoen in blokjes en meng ze goed met de specerijen en 1 eetlepel olie. Leg ze in een enkele laag op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 à 20 min in de oven roosteren. Ze moeten zacht zijn, maar mogen niet uiteenvallen.
  3. Meng intussen de azijn en de ahornsiroop met de garde. Voeg peper, zout en dan 5 eetlepels olie toe. Klop opnieuw.
  4. Snij de Chaumes in kleine blokjes en hak de noten van de studentenhaver grof. Verdeel alles met de veldsla over de borden. Voeg de pompoen toe en overgiet met een beetje vinaigrette.
  5. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met knapperig brood.