I Love Cheese NL

Paturain Tartare

Paturain zet zich in voor betere verpakking

Paturain zet zich in voor betere verpakking

Paturain Tartare
Paturain zet zich in voor betere verpakking
Schrijver:
Savencia
Savencia

Paturain

Paturain® zet zich al bijna 50 jaar in om het beste van de natuur te bieden, met frisse recepten en intense smaken. Respect voor de natuur betekent voor Paturain onder andere een vermindering van de impact van de verpakkingen op het milieu.

Welke acties heeft het merk in de voorbije jaren ondernomen?

Biosource_2

* Berekend op basis van het totale aantal verpakkingen Paturain® 150 g dat in 2020 in Nederland is verkocht.
** Berekend op basis van het totale aantal verpakkingen Paturain® dat in 2022 in Nederland is verkocht, in vergelijking met verpakkingen van 100% fossiele oorsprong.

Wat houdt het gebruik van plastic van plantaardige oorsprong concreet in?

Biosource_1

Het gebruik van plantaardige materialen in verpakkingen berust op de zogeheten ‘massa-balans’ benadering, een methode die door de onafhankelijke organisatie ISCC is gecertificeerd en wereldwijd wordt erkend. Deze methode houdt in dat 50% van het materiaal in verpakking een plantaardige oorsprong kent. Dit plantaardig materiaal wordt willekeurig gemengd met standaardplastic van fossiele oorsprong. Paturain® verminderd zo het gebruik van fossiele grondstoffen.

Waarvan is dit materiaal van plantaardige oorsprong gemaakt?

Het materiaal van plantaardige oorsprong, aanwezig in de kuipjes en deksels van Paturain®, is afkomstig van plantaardige olieresten/afval. Deze oliën worden teruggewonnen en vervolgens willekeurig opgenomen in de samenstelling van de kuipjes en deksels van Paturain®. Dit plantaardig materiaal heeft dezelfde kenmerken als standaardplastic en is dus zeer geschikt om de smaak en versheid van Paturain® te bewaren.

Heeft deze aanpak gevolgen voor de recyclebaarheid van de verpakkingen?

De mengeling van materialen heeft geen gevolgen voor de recyclebaarheid van de Paturain® verpakkingen. De kuipjes en deksels kunnen gewoon in de vuilbak voor plastic afval.

Waar worden de verpakkingen gemaakt?

De kuipjes en deksels van Paturain® worden gemaakt door kleine en middelgrote Franse familiebedrijven in de Franse Jura. De folie binnenin wordt in Noord-Frankrijk gemaakt.

Laat Paturain® het daarbij?

Natuurlijk niet! Onze experts zijn dag in dag uit aan het werk om verpakkingsoplossingen te vinden met een steeds groter aandeel hernieuwbare grondstoffen.