Bezig met laden
3 recepten gevonden
Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen
admin een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten- aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 gr
- tomaten 3
- rauwe ham 100 gr
- gehakte peterselie
- peper
- plak kruimeldeeg 1
2. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4. Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes&ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor - of hoofdgerecht met een salade.
7. Tip: Voeg geen zout aan de bereiding toe : het zout in de ham en de kaas is voldoende om het geheel te kruiden.chau
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen
30 minutenKip met Chaumes in heel krokant korstje
admin een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- kleine kipfilets 4
- ham 2 sneden
- eieren 2
- corn flakes natuur 120 g
- bord met bloem 1
- beetje frituurolie 1
- peper en zout
- 2 zwarte olijven en ½ tomaat voor de versiering
2. Klop de eieren los met zout en peper in een diep bord. Verkruimel de corn flakes en leg ze op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de corn flakes. Paneer ook de afgesneden vleesflapjes.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan en laat al de gepaneerde kipstukjes aan beide kanten in korte tijd goudbruin bakken. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet nog 8 min in de oven.
4. Maak van de krokante kipfilets gezichtjes door er plakjes zwarte olijf en stukjes tomaat op te schikken. Serveer heel warm met erwten en wortelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Kip met Chaumes in heel krokant korstje
30 minutenMini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees
admin een aperitief Economisch Ingrediënten- aardappelen 4
- Grisonvlees 12 kleine sneden
- Peper
2. Snij de Chaumes in kleine, dikke plakken. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer ½ cm. Leg op de helft van de aardappelschijven eerst een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees, dan een plak Chaumes en eindig met een aardappelschijf.
3. Hou de gemaakte sandwiches samen met een tandenstoker.
4. Zet ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en laat 5 minuten in de oven smelten.
5. Serveer warm als aperitiefhapje of als voorgerecht met een salade en augurken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)