I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
3 recepten gevonden

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 gr
  • tomaten 3
  • rauwe ham 100 gr
  • gehakte peterselie
  • peper
  • plak kruimeldeeg 1
1. Snij de aardappelen in kleine blokjes en gaar ze, zonder zout, op je eigen manier (koken in water of in de microgolfoven of stomen).
2. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4. Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Snij de Chaumes&ook in blokjes en hak de ham in stukjes. Doe alles in een grote kom en voeg de aardappelblokjes en peper toe en meng.
5. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Verdeel de bereiding gelijkmatig over de taartbodem en laat 25 min in de oven bakken.
6. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm als voor - of hoofdgerecht met een salade.
7. Tip: Voeg geen zout aan de bereiding toe : het zout in de ham en de kaas is voldoende om het geheel te kruiden.chau
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Taart met Chaumes, tomaten en aardappelen

30 minuten

Kip met Chaumes in heel krokant korstje

Kip met Chaumes in heel krokant korstje een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • kleine kipfilets 4
  • ham 2 sneden
  • eieren 2
  • corn flakes natuur 120 g
  • bord met bloem 1
  • beetje frituurolie 1
  • peper en zout
  • 2 zwarte olijven en ½ tomaat voor de versiering
1. Snij de flapjes vlees aan de achterkant van de kipfilets af. Sla de filets plat met de vleeshamer of plet ze met de deegrol. Bedek ze elk met ½ snede ham en leg er een snede ChaumesÒ bovenop. Plooi ze in twee.
2. Klop de eieren los met zout en peper in een diep bord. Verkruimel de corn flakes en leg ze op een bord. Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de corn flakes. Paneer ook de afgesneden vleesflapjes.
3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan en laat al de gepaneerde kipstukjes aan beide kanten in korte tijd goudbruin bakken. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en zet nog 8 min in de oven.
4. Maak van de krokante kipfilets gezichtjes door er plakjes zwarte olijf en stukjes tomaat op te schikken. Serveer heel warm met erwten en wortelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kip met Chaumes in heel krokant korstje

30 minuten

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees een aperitief Economisch Ingrediënten
  • aardappelen 4
  • Grisonvlees 12 kleine sneden
  • Peper
1. Kook de aardappelen in de schil gaar op een manier naar keuze. Laat ze even afkoelen. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180 °C.
2. Snij de Chaumes in kleine, dikke plakken. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer ½ cm. Leg op de helft van de aardappelschijven eerst een dubbelgevouwen sneetje Grisonvlees, dan een plak Chaumes en eindig met een aardappelschijf.
3. Hou de gemaakte sandwiches samen met een tandenstoker.
4. Zet ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met peper en laat 5 minuten in de oven smelten.
5. Serveer warm als aperitiefhapje of als voorgerecht met een salade en augurken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini-sandwiches van aardappelen met Chaumes en Grisonvlees

30 minuten