I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
3 recepten gevonden

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Groene asperges 250 g
  • Witte asperges 250 g
  • Parmaham 140 g
  • Maïzena 2 eetlepels
  • Volle melk 400 ml
  • Eiren 6
  • Verse peper van de molen
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
7. Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

30 minuten

Verfijnde croque met Chaumes

Verfijnde croque met Chaumes een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • rozijnenbrood grote sneden
  • gerookte eendenfilet fijne sneden
  • uienconfituur 2 eetlepels
  • een beetje boter
1. Besmeer de sneden rozijnenbrood heel lichtjes met boter en draai er 2 om op een snijplank.
2. Besmeer ze met de uienconfituur, bedek ze dan met de sneden Chaumes. Leg er de sneden eendenfilet bovenop en sluit de croques (beboterde kant naar buiten).
3. Laat ze goudbruin bakken in een croque-monsieurtoestel of in de pan.
4. Serveer ze warm met veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Verfijnde croque met Chaumes

10 minuten

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta een picknick Economisch Ingrediënten
  • vierkant brood 3 grote sneden
  • pancetta 30 grammen
  • hardgekookt ei 1
  • tomaat 0.5
  • grote bladeren sla 2
1. Leg de sneetjes pancetta in een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat de goed gebakken sneetjes uitlekken op keukenpapier.
2. Rooster de boterhammen lichtbruin. Meng de mayonaise met de mosterd. Snij het hardgekookte ei en de halve tomaat in schijfjes.
3. Maak de sandwich door de ingrediënten als volgt te stapelen : brood, saus, sla, tomaten, 2 sneetjes Chaumes, brood, saus, sla, hardgekookt ei, pancetta, 2 sneetjes Chaumes en brood.
4. Steek er 2 prikkers in en snij de sandwich dan diagonaal doormidden.  Om meteen van te genieten of om in te pakken in boterhampapier.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clubsandwich met Chaumes en krokante pancetta

10 minuten