I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
11 recepten gevonden

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam een aperitief Economisch Ingrediënten
  • kersenjam 60 g
  • ei 1
  • geschaafde amandelen
  • peper
  • verse tijm
  • lapjes bladerdeeg 2 vierkante
1. Verwarm de oven voor op t. 6 - 180 °C.
2. Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3. Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4. Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5. Even laten afkoelen voor het serveren.
6. Tip: ook erg lekker met vijgen- of ananasjam.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

10 minuten

Bootje van tomaten met Chavroux Natuur

Bootje van tomaten met Chavroux Natuur een aperitief Economisch Ingrediënten
  • 3 verschillende soorten tomaten
1. Besmeer een schuin gesneden en geroosterd stokbrood rijkelijk met Chavroux Natuur.
2. Snij 3 verschillende soorten tomaten in plakjes en schik ze op de Chavroux
3. Heerlijk bij een rijstsalade met tonijn. Succes verzekerd wanneer je het bootje boven op het bord zet.
4. Tip : Rooster het brood vooraf. Bewaar de Chavroux in de koelkast. Kruid de tomaten met zout voor je ze op het bootje schikt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bootje van tomaten met Chavroux Natuur

10 minuten

Watermeloen met Chavroux Natuur

Watermeloen met Chavroux Natuur een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • watermeloen 8 sneetjes
  • muntblaadje
1. Snij een stuk in de vorm van een taartpunt uit de watermeloen.
2. Maak met een lepeltje een kuiltje in de bovenkant van de punt.
3. Garneer met de Chavroux Natuur.
4. Werk af met een muntblaadje.
5. Tip : Gebruik een parisiennelepel om de kuiltjes in het vruchtvlees te maken. Makkelijk en mooi.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Watermeloen met Chavroux Natuur

30 minuten

Risotto van groene asperges met Chavroux

Risotto van groene asperges met Chavroux een hoofdgerecht Groot budget Ingrediënten
  • arboriorijst 250 g
  • ui 1
  • witte wijn 30 cl
  • kippenbouillon 1 L
  • geraspte Parmezaanse kaas g
  • olijfolie cl
  • groene asperges 1 bussel
  • takjes kervel en bieslook
  • peper
  • zout
1. Schil de asperges en gaar ze (leg er 2 opzij om rauw te schaven) 1 tot 2 min in gezouten kokend water, laat ze in koud water schrikken en dan uitlekken op een keukendoek.  Snij ze in stukjes van 2 cm.
2. Verwarm de olijfolie in een kookpot, voeg de gehakte ui toe en de rijst, laat al roerend 1 min stoven.
3. Giet er  de witte wijn bij en voeg, wanneer de wijn door de rijst geabsorbeerd is, een pollepel kippenbouillon toe, roer alles om. Blijf bouillon toevoegen, een pollepel per keer, tot de bouillon op is. Na ongeveer 18 tot 20 min zal de rijst gaar zijn.
4. Voeg dan de Chavroux toe, 2 eetlepels olijfolie, de parmezaan en de asperges, kruid met peper en zout. Werk af met geschaafde plakjes van de rauwe asperges, de kervel en de bieslook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto van groene asperges met Chavroux

30 minuten

Vlinders met Chavroux

Vlinders met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Passendale in blok g
  • brood grote sneden
  • hamblokjes g
  • eieren
  • eetlepels gehakte peterselie 2
  • kerstomaten
  • worteltjes 4
  • plakjes komkommers en radijzen 8
  • bieslook stengels
  • klontje boter 1
  • peper
1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2. Gril het brood goudbruin in de broodrooster. Rasp de Passendale met de grove kant van de rasp.
3. Meng de eieren en de Chavroux, doe er de geraspte Passendale bij, de ham en de gehakte peterselie. Kruid een beetje met peper, maar niet met zout.
4. Strijk de randen van 4 taartvormpjes lichtjes in met boter. Snij de geroosterde boterhammen op maat van de taartvormpjes (10 cm) en leg ze op de bodem. Verdeel er de kaasbereiding over. Laat in 20 min goudbruin bakken in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vlinders met Chavroux

30 minuten

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux een voorgerecht Ingrediënten
  • gele tomaten 1 kg
  • gele paprika 0.5
  • knoflook 0.5 teentje
  • ontkorst wit brood 1 snede
  • olijfolie 5 cl
  • peper en zout
  • Slagroom met Chavroux :
  • Chavroux piramide 1
  • melk 100 g
  • verse room 100 g
1. Snij met een mesje de kroontjes uit de tomaten, snij aan de onderkant een kruisje in het vel en leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Laat ze meteen afkoelen in koud water en pel ze.
2. Schil de gele paprika.
3. Mix de tomaten met de gele paprika, de gepelde look, de olijfolie, het brood. Kruid met peper en zout.
4. Giet deze soep door een fijne zeef.
5. Verdeel de soep over 4 glazen potjes.
6. Gebruik de mixer om  de Chavroux met de melk en de room te mengen.
7. Voeg peper en zout toe en giet deze bereiding in een slagroomspuit, plaats er 1 tot 2 gaspatronen op en schud goed.
8. Spuit de slagroom op de soep.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Soep van gele tomaten en zachte paprika, slagroom met Chavroux

60 minuten

Quiche niçoise met Chavroux Tijm en Rozemarijn

Quiche niçoise met Chavroux Tijm en Rozemarijn een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • rol kruimeldeeg 1
  • tonijn in olijfolie (nettogewicht, uitgelekt) 150 gramen
  • tomaten 3
  • ontpitte, groene en zwarte olijven in plakjes gesneden 60 gramen
  • lente-uitjes 3
  • eieren 3
  • melk 10 centiliters
  • zout
1. Epépinez les tomates, coupez-les en morceaux, salez-les et laissez-les dégorger 30 min dans une passoire.
2. Préchauffez le four sur th.6 -180 °C.
3. Garnissez un grand moule à tarte avec la pâte brisée.
4. Epongez soigneusement les tomates avec du papier absorbant. Ajoutez-leur le thon un peu émietté, les petits oignons hachés (blanc + 2/3 du vert) et les olives. Mélangez et versez dans le fond de tarte.
5. Mélangez le Chavroux avec les œufs et le lait ; versez sur la garniture et enfournez. Comptez 30 min de cuisson.
6. Servez chaud, accompagné d'une salade, en entrée ou comme plat.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche niçoise met Chavroux Tijm en Rozemarijn

60 minuten

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • aubergines 2
  • tomaten 5
  • ronde courgettes 5
  • rode paprika's 2
  • fijngesneden uien 4
  • gehakte teentjes knoflook 4
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • Bechamel met Chavroux
  • boter 30 gram
  • bloem 25 gram
  • melk Liter
1. Spoel al de groenten. Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de uien toe, de look, de gepelde en in reepjes gesneden paprika's, de tijm, de rozemarijn en de laurier, peper en zout. Laat stoven op zacht vuur.
2. Snij de aubergines in plakjes van 1 cm, bak ze goudbruin in olijfolie, kruid met peper en zout en zet opzij.
3. Snij de courgettes in plakjes van 1 cm, gaar ze 1 min in gezouten kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Snij de tomaten in plakjes van 5 mm, kruid ze met peper en zout en zet opzij.
5. Vul een ovenschaal in opeenvolgende lagen met de groenten en de gekonfijte uien en paprika's.
6. Zet 1 u 15' in de oven op 160°. Overgiet op het einde met de warme bechamel met Chavroux.
7. Laat de boter in een kookpot smelten, voeg de bloem toe en roer met een spatel. Laat 2 min op zacht vuur bakken. Voeg er de koude melk, al roerend met een garde, geleidelijk bij. Laat 3 min doorkoken, voeg dan de Chavroux toe en mix.
8. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

80 minuten

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Kervel 2 theelepel(s)
  • Zout
  • Olijfolie
  • Vloeibare room 10 centiliter(s)
  • Kastanje(s) 100 gramme(s)
  • sjalot(en) 2 stuk(s)
  • Pompoen 900 gram
1. Zet de Piramide Chavroux naturel 1 uur in de diepvries.
2. Schil de pompoen en pel de sjalotten. Snijd ze in dunne schijfjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de kastanjes in dunne plakjes.
3. Giet een beetje olijfolie in een warme pan en stoof de sjalot hierin met een snufje zout. Bak de sjalot 2 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en nog een snufje zout toe. Overgiet met koud water tot de groenten net onder staan en laat 15 tot 20 minuten koken.
4. Voeg de vloeibare room toe en breng aan de kook. Mix alles in een blender, kruid naar smaak met zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
5. Snij met een dun vochtig mes de Piramide Chavroux in heel dunne sneetjes (zo dun als schilfers).
6. Verdeel de kastanjes over diepe borden en schep daar de pompoencrème over. Bestrooi de soep met schilfers Chavroux en versier met kervelblaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pompoensoep met stukjes kastanje en Chavroux

10 minuten

Boterhammen met Chavroux en ham

Boterhammen met Chavroux en ham een picknick Economisch Ingrediënten
  • Pyramide Chavroux natuur 30 gram
  • boerenbrood 1 sneetje(s)
1. Toast het sneetje boerenbrood lichtjes in de broodrooster.
2. Snijd ondertussen de ham in 4 of 5 reepjes.
3. Besmeer het geroosterde boerenbrood met Chavroux natuur en leg er de reepjes ham op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met Chavroux en ham

10 minuten

Herfst taartje met Chavroux

Herfst taartje met Chavroux een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • roeryoghurt 1 eetlepel(s)
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • eidooier(s) 1 stuk(s)
  • notenpit(ten) 8 stuk(s)
  • Honing 4 theelepel(s)
  • sjalot(ten) 2 stuk(s)
  • Veldsla 200 gram
  • Peer(en) 2 stuk(s)
  • Pyramide Chavroux Natuur 150 gram
  • brickdeeg 6 stuk(s)
1. Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de vellen brickdeeg met een schaar. Klop de eidooier los in een kom met een beetje water en kleef de halve vellen brickdeeg per 3 samen door een kant in te smeren met de eidooier losgeklopt met een beetje water.
2. Beleg de taartvormpjes met deze driedubbele vellen brickdeeg en strooi de bakkorrels op de bodem van de vorm. Vouw de randen van het brickdeeg over de rand van de taartvormpjes zonder die af te snijden. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: het deeg moet hard worden zonder te kleuren.
3. Schil intussen de peren, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snij elk kwartje in 3 grote plakken. Besprenkel ze met een beetje citroen zodat ze niet verkleuren.
4. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en bestrijk ze met Chavroux. Leg 6 plakjes peer op elk taartje en overgiet met een koffielepel honing. Versier elk taartje met 2 gepelde noten.
5. Was en droog de veldsla en doe die in een slakom. Pel en hak de sjalotten. Doe ze in een kom met het resterende citroensap, de yoghurt en de olijfolie. Meng tot een gladde emulsie. Overgiet de salade met deze vinaigrette.
6. Serveer de taartjes met de veldsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Herfst taartje met Chavroux

10 minuten