I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
5 recepten gevonden

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur Ingrediënten
  • grof zout 1 snufje(s)
  • olijfolie 2 eetlepel(s)
  • Citroensap 2 eetlepel(s)
  • yoghurt brassé 2 eetlepel(s)
  • sjalot(en) 2 stuk(s)
  • Saint Agur 125 gram
  • sperziebonen 500 gram
  • gekookte ham 6 plakje(s)
1. Dop de sperziebonen en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water. Bestrijk de plakjes ham ondertussen met de helft van de Saint Agur. Rol de ham op en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2. Giet de gekookte sperziebonen af (ze moeten "al dente" blijven) en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe. Snijd de rest van de Saint Agur in blokjes en voeg ook die toe.
3. Meng de yoghurt, de olijfolie en het citroensap in een kom, kruid met een snufje peper. Overgiet de salade met deze citroenvinaigrette en meng voorzichtig. Schep de salade op de borden en leg daar de rolletjes Saint Agur bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

10 minuten

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • olijfolie
  • verse room 2 eetlepel(s)
  • kippenbouillon 1 stuk(s)
  • knoflook 1 stuk(s)
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • bloemkool(en) 1 stuk(s)
  • Saint Agur 125 gram
1. Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en laat 2 minuten slinken. Overgiet met 1 liter water, kruid met peper en breng aan de kook.
2. Voeg het blokje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het is opgelost. Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
3. Voeg de light room toe en mix tot een lichtgebonden roomsoep. Verdeel deze bloemkoolroomsoep over 4 diepe borden en werk af met 2 dunne plakjes Saint Agur zonder korst. Je kunt de soep meteen serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

10 minuten

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Knapperige filet mignon met Saint Agur een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • filet mignon 500 gr
  • bladerdeeg 250 gr
  • rauwe ham 4 sneetjes
  • olijfolie
  • Ei(eren) 1 stuk(s)
  • Een beetje bloem
  • Zout
  • peper
1. Snijd de filet mignon in twee en snij dan elk stuk in de lengte doormidden. Zo krijg je vier "steaks" van ongeveer 10 cm lang. Kruid ze met peper en zout, bak ze in olijfolie op een matig vuur, zo'n 4 minuten aan elke kant, leg ze dan op een bord om af te koelen.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak, snijd er 4 vierkanten van elk ongeveer 14 cm uit.
3. Bestrijk de filet mignon rijkelijk met Saint Agur  en rol er dan de sneetjes rauwe ham rond. Leg het vlees op het bladerdeeg en rol dit op. Druk de randen goed aan. Leg de deegpakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, maak er mooie inkepingen in met een vork en bestrijk met een losgeklopt ei.
4. Zet zo'n 15 minuten in de oven: het bladerdeeg moet goudgeel zijn. Laat lichtjes afkoelen alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Knapperige filet mignon met Saint Agur

30 minuten

Ossenhaas met Saint Agur

Ossenhaas met Saint Agur Ingrediënten
  • olijfolie 2 eetlepels
  • bieslook 2 eetlepels
  • knoflook 2 stuk(s)
  • champignon(s) 550 gr
  • Saint Agur 125 gr
  • filet(s) mignon(s) 500 gr
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de ossenhaas in 8 medaillons en bak die ongeveer 15 minuten in 1/2 eetlepel olijfolie. Draai de medaillons regelmatig om.
2. Hak intussen de champignons fijn en sauteer ze gedurende 3 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur. Voeg de gepelde en gehakte knoflook en de bieslook toe. Laat nog 10 minuten bakken.
3. Doe de gebakken ossenhaas in een ovenschotel en leg op elke medaillon één achtste deel van de Saint Agur. Kruid lichtjes met peper en zet 2 à 3 minuten in de oven: de Saint Agur moet net beginnen te smelten.
4. Verdeel de gebakken champignons over de borden en leg op elk bord twee ossenhaasmedaillons met Saint Agur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ossenhaas met Saint Agur

10 minuten

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika Economisch Ingrediënten
  • verse tagliatelle 250 gram
  • rode paprika's 2 stuk(s)
  • olijfolie 1 eetlepel(s)
  • melk 10 cl
  • pijnboompitten 50 gram
  • boter 20 gram
  • tijmblaadjes 1 koffielepel(s)
  • Paprikapoeder
  • Zout, peper van de molen
1. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika's en snijd ze in blokjes. Bak de paprika's 3 minuten in olijfolie op een hoog vuur en zet die dan aan de kant.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle ongeveer 3 minuten: de pasta moet "al dente" zijn. Giet de pasta af, voeg een beetje boter toe en houd warm.
3. Doe de Saint Agur in een pan en laat die op een zacht vuurtje smelten. Leng geleidelijk aan met melk en voeg dan de tijm, een snufje paprika en een beetje peper toe. Verwarm zonder aan de kook te brengen.
4. Rooster intussen de pijnboompitten 1 minuut in een antiaanbakpan zonder boter/olie.
5. Verdeel de pasta over de borden, overgiet met de saus en bestrooi met pijnboompitten. Versier de borden met rode paprikablokjes en bestrooi met een snufje paprikapoeder.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

10 minuten