I Love Cheese NL

Laatste recept

Broodbeleg van erwtjes en verse Paturain roomkaas

  • min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
3 recepten gevonden

Risotto met Saint Albray, prei en

Risotto met Saint Albray, prei en een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • arboriorijst 250 gram
  • preiwitten 2 eenhe(i)d(en)
  • shiitakes 250 gram
  • droge witte wijn 15 cl
  • bouillon (water + blokje) 60 cl
  • verse rozemarijn 2 takje(s)
  • olijfolie 4 eetlepel(s)
  • Peper
  • zout
1. Bak de fi jngesneden prei aan in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg de rozemarijn toe, dek af en laat 5 minuten stoven op zacht vuur.
2. Doe er de rijst bij, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Doe er de warme bouillon geleidelijk aan bij, een pollepel per keer, telkens wanneer de bouillon door de rijst is geabsorbeerd. (Reken 20 minuten kooktijd in totaal, op heel zacht vuur).
3. Wrijf ondertussen de shiitakes schoon (vermijd water) en snij ze in plakjes. Bak ze in 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem. Kruid met peper en zout. Snij de Saint Albray in repen.
4. Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Strooi er de champignons en kaasreepjes bovenop en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met Saint Albray, prei en

30 minuten

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • zout 1 snufje(s)
  • olijfolie 1 theelepel
  • yoghurt 2 eetlepels
  • citroensap 2 eetlepels
  • bieslook 2 eetlepels
  • melk 10 cl
  • ham 150 gr
  • tomaten 4 stuk(s)
  • Saint Albray 120 gr
  • eieren 8 stuk(s)
1. Breek 4 eieren in een kom. Scheid de eierdooiers en de eiwitten van de andere 4 eieren. Voeg de eierdooiers bij de hele eieren en voeg de melk toe. Meng.
2. Doe de eiwitten in een andere kom. Voeg een snufje zout toe en klop ze op tot sneeuw met een elektrische klopper. Roer deze eiersneeuw voorzichtig door de andere eieren.
3. Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg die bij de omelet. Giet de eieren in een hapjesrpan of een grote pan met een antiaanbaklaag en bak ze 6 à 8 minuten op een matig vuur, liefst met de deksel erop. Controleer regelmatig dat de omelet niet aanbakt.
4. Snijd intussen de tomaten in schijfjes en doe ze in een slakom. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout. Overgiet de tomatensalade met deze vinaigrette.
5. Verwijder de korst en snijd de Saint Albray in blokjes. Als de omelet bijna klaar is, voeg dan de blokjes Saint Albray toe en bestrooi met bieslook. Laat nog enkele seconden bakken, zet het vuur uit en laat 2 minuten rusten alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

10 minuten

Uiensoep met Saint Albray

Uiensoep met Saint Albray een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Saint Albray 100 gram
  • boter 30 gram
  • kippenbouillon 1 liter(s)
  • tijm 1 eetlepel(s)
  • volkorendbrood 8 sneetje(s)
1. Hak de uien fijn. Bak ze 10 minuten op een heel zacht vuur in boter tot ze lichtbruin kleuren.
2. Voeg de kippenbouillon, zout en tijm toe. Laat 45 minuten zachtjes koken.
3. Rooster de sneden brood in de oven en leg vlak voor het opdienen een schijfje Saint Albray op elke boterham. Laat de kaas enkele minuten smelten in de oven.
4. Schep de soep in een terrine en leg de sneetjes brood op de soep. Roer enkele blokjes Saint Albray door de soep.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Uiensoep met Saint Albray

10 minuten