Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen
Voorbereiding
- Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
- Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
- Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Tip: afhankelijk van je smaak en de kwaliteit van de gebruikte rijst zal je aan het einde van de kooktijd misschien een beetje warm water aan de risotto moeten toevoegen.