I Love Cheese NL

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
  • Sjalot 1 grote
  • Knoflook 1 teentje
  • Platte peterselie 6 takjes
  • Citroen 0.5
  • Hazelnoten 2 eetlepels
  • Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
  • Droge witte wijn 20 cl
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Voorbereiding

  1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
  2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
  3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
  4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!

Tip: afhankelijk van je smaak en de kwaliteit van de gebruikte rijst zal je aan het einde van de kooktijd misschien een beetje warm water aan de risotto moeten toevoegen.